Eb 2020: különös elismerést kapott Szalai Ádám a The Athletictől

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.07.13. 13:25
null
Szalai Ádám fejese a németek elleni csoportmeccsen (Fotó: Árvai Károly)
A The Athletic szaklap a labdarúgó Európa-bajnokság befejeztével készített egy listát a torna legjobbjairól, alternatív kategóriákban. Megválasztották a legjobb kommentátort és a legjobb bemelegítési formátumot is, de Szalai Ádámnak is jutott egy díj.

A The Athletic listáján egy olyan kategória is szerepelt, mint a „torna legjobb alternatív játékosa”, melynél Szalai Ádámot hozták ki győztesnek. Hogy pontosan mit is jelent ez? A cikkükben elmagyarázták.

„Az Európa-bajnokság legjobb alternatív játékosa: Szalai Ádám. Az elmúlt hetekben láthattuk, hogy azok a labdarúgók, akiket a világ legjobbjai közé sorolnak, sok esetben be tudták bizonyítani, hogy miért gondolják ezt róluk. Egy ilyen viadal azonban sok szempontból azokról a játékosokról szól, akikre a klubfutballban nem kapjuk fel a fejünket, ilyenkor viszont mély benyomást tesznek ránk és maradandó emlékeket okoznak” – olvasható a The Athleticen.

„Mindezt szem előtt tartva minden elismerésünk a magyar válogatott csapatkapitányának, Szalai Ádámnak, aki Szoboszlai Dominik hiányában szinte egymaga ügyelt nemzeti együttese támadójátékára és remekül teljesített. Szalai első blikkre olyan, mint az a csatár, aki 20 meccset játszik Neil Warnock Cardiffjában, mielőtt kölcsönben a Ferencvároshoz kerül, mégis sokáig úgy tűnt, kiejti Németországot a csoportkörben. Az ilyen dolgok miatt szeretjük a nyári tornákat” – zárult a bejegyzés.

 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik