Eb 2020: nem utazhatnak a drukkerek, az egész jegyértékesítést újrakezdenék? – sajtóhír

K. T. I./P. T./V. J.K. T. I./P. T./V. J.
Vágólapra másolva!
2021.01.29. 13:20
null
A Puskás Aréna lelátóin szinte csak magyar drukkerek foglalhatnának helyet az elképzelések szerint, ha egyáltalán lehetnek nézők az Eb-n (Fotó: Földi Imre, archív)
A The Times beszámolója szerint az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) vezetése szerdán határozott arról a vészforgatókönyvről, mely szerint a 2021 nyarára halasztott torna mérkőzéseire jó részt csak a rendező országokból érkezhetnek drukkerek, a csapatokat nem lehet elkísérni a külföldi helyszínekre. Az UEFA elnöke, Aleksander Ceferin korábban úgy nyilatkozott, márciusban vagy áprilisban dőlhet el a torna sorsa, amelyet továbbra is az eredeti lebonyolítás szerint szeretnének megrendezni. A Magyar Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint Ceferin nyilatkozata továbbra is iránymutató, és nem született azzal ellentétes döntés. 

 

 

Az UEFA jegyigénylések millióit térítheti vissza és teljesen új folyamatot indíthat az Európa-bajnokság mérkőzéseire szóló belépőkért a The Times beszámolója szerint.

A szövetség vezetősége erről a szerdai, az Eb részleteit érintő megbeszélésen határozott állítólag. A döntés hozzáteszi, az egyenes kieséses szakaszban minimális létszámban utazhatnának a drukkerek, a csoportkörben viszont csak a helyszínt adó ország lakosai vehetnének részt a találkozókon.

A The Times szerint az új jegyértékesítés azután indulhat majd el, hogy az UEFA vezetősége egyeztetett a rendező városokkal, hol hány százalékos stadionkihasználtság mellett rendezhetnek meccseket.

A pandémia miatt egy évvel elhalasztott esemény egyik házigazdája Budapest lenne, a Puskás Arénában három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerülne sor.

A tervezett intézkedés értelmében a magyar válogatott a június 15-i, Portugália, valamint a június 19-i, Franciaország elleni csoportmeccsét kizárólag Magyarországon élő szurkolók előtt játszhatná le, míg a nemzeti csapat június 23-i, müncheni, németek elleni találkozóját csak németországi lakosok láthatnák a helyszínen.

A magyar főváros mellett London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amszterdam, Koppenhága, München, Róma, Szentpétervár, Bukarest és Baki rendez mérkőzéseket a tervek szerint.

A koncepcióval a legjobban Anglia, Dánia, Hollandia, Németország, Olaszország és Spanyolország jár – ezek az országok az összes csoportmeccsüket hazai pályán játsszák. A két hazai csoportmeccsel kedvező helyzetben van Magyarország, Oroszország és Skócia is, az Eb többi résztvevője ugyanis kénytelen lenne szinte teljesen nélkülözni saját szurkolóit.

Az UEFA a korábbi sajtóhírek szerint márciusban, legkésőbb áprilisban dönt véglegesen a torna sorsáról. Aleksander Ceferin elnök korábbi nyilatkozata szerint a lakosság átoltottsága kulcsfontosságú ahhoz, hogy az eredeti terveknél maradjanak.

A The Timesban megjelentekkel kapcsolatban kerestük a Magyar Labdarúgó-szövetséget, ahol azt a tájékoztatást kaptuk, továbbra is az UEFA-elnök korábbi nyilatkozata a mérvadó, az Európa-bajnokságot az eredeti terveknek megfelelően szeretnék lebonyolítani és nem született ezzel ellentétes döntés.

Az Eb-t június 11. és július 11. között rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik