A 90. percben jött a csattanó, Németország legyőzte Hollandiát

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.24. 20:36
null
Serge Gnabry pazar gólt lőtt a hollandoknak (Fotó: AFP)
A 2020-as Európa-bajnokságra kvalifikáló selejtezősorozat második körében a C-csoportban Németország idegenben 3–2-re legyőzte Hollandiát.

 

A holland legenda, Johan Cruyff halálának harmadik évfordulóján léptek pályára a csapatok a róla elnevezett arénában. A sikeres első kör (4–0-s győzelem Fehéroroszország felett) után önbizalommal telve várhatták a folytatást a hollandok, míg a németeknek ez volt az első mérkőzése a selejtezősorozatban.

A fehér mezesek azonban nem gondolkoztak túl sokáig azon, mit is akarnak: Serge Gnabry már a második percben tesztelte Jasper Cillessen élességét, a holland kapus ekkor még tudott segíteni csapatán.

A 15. percben már nem úszta meg a kapott gólt Hollandia: Nico Schulz remek beadását Leroy Sané vágta könyörtelenül a kapuba az ötös sarkáról – hozzá kell tenni, hogy a Manchester City játékosát őrző Mathijs de Ligt elcsúszott, így nem tudott közbeavatkozni – 0–1.

Azért a hollandok sem tétlenkedtek, az ezt követő időszakban az utóbbi időben sokat kritizált, de megint a kezdőbe kerülő Manuel Neuer két percen belül két óriási védéssel mentette meg csapatát a kapott góltól – mindkétszer Ryan Babel próbálkozott.

Manuel Neuer egyébként mérföldkőhöz ért ezen a találkozón: a válogatott szereplések tekintetében beérte a kapuslegenda Oliver Kahnt, jelenleg mindketten 86-86 fellépéssel állnak.

Nem sokkal később jött az újabb gól, megint a németek örülhettek: Antonio Rüdiger indította a bal szélen megiramodó Serge Gnabryt, aki megindult befelé, Virgil van Dijk és Denzel Dumfries csak kísérte, a német játékos pedig jobbal, 16 méterről bevarázsolta a labdát a bal felső sarokba – 0–2.

A félidő végén még Cillessennek két óriási védést kellett bemutatnia Thilo Kehrer és Sané kísérlete után, tehát a hollandok annak ellenére, hogy egyáltalán nem játszottak alárendelt szerepet, a szünetben még örülhettek is, hogy csak kétgólos a hátrányuk...

...ám a fordulás után az a bizonyos kocka is fordult: a 48. percben az első német gólnál elcsúszó De Ligt fejelt közelről a német kapuba Memphis Depay beadása után – 1–2.

A 63. percben pedig jött az egyenlítés is: némi tizenhatoson belüli kavarodás után Georginio Wijnaldum lekészítette a labdát Depaynak, aki jobbal a jobb alsó sarokba lőtt – 2–2.

Amikor már szinte mindenki elkönyvelte, hogy döntetlen lesz a vége, hirtelen elhallgatott az amszterdami szurkolósereg. A 90. percben szépen megkomponált német támadás végén Ilkay Gündogan a bal oldalon meglógó (és nem százszázalékos állapotú combja miatt mindössze két perccel korábban beálló) Marco Reusnak passzolt, aki a középen érkező Nico Schulzhoz gurított, ő pedig a bal alsó sarokba lőtte a németek győztes gólját – 2–3!

A CSOPORT MÁSIK MECCSÉN

Két mérkőzés után még hibátlan az északír válogatott, amely az észtek legyőzését követően Josh Magennis 87. percben szerzett góljával 2–1-re legyőzte a fehéroroszokat.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ
C-CSOPORT
Hollandia–Németország 2–3 (De Ligt 48., Depay 63., ill. L. Sané 15., Gnabry 34., N. Schulz 90.)
Észak-Írország–Fehéroroszország 2–1 (Evans 30., Magennis 87., ill. Sztaszevics 33.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A CSOPORT ÁLLÁSA
1. Észak-Írország 2 2 4–1 +3 6
2. Németország 1 1 3–2 +1 3
3. Hollandia 2 1 1 6–3 +3 3
4. Észtország 1 1 0–2 –2 0
5. Fehéroroszország 2 2 1–6 –5 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik