Eb 2020: a svédek bíznak Dejan Kulusevski játékában

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.06.10. 16:59
null
Továbbra is bíznak Dejan Kulusevski játékában a svédek (Fotó: AFP)
A keddi napon Dejan Kulusevski és Mattias Svanberg is pozitív koronavírustesztet produkált, ami miatt egy hatfős tartalékcsapatot állítottak össze a svédek. A teszteredmények ellenére továbbra is bíznak a két játékos szereplésében – írja a fotbollskanalen.se.

 

„Vannak olyan játékosok, akik már itt voltak velünk, azonban nem kerültek be a végleges keretbe. Nagyon boldog vagyok, hogy igent mondtak, és benne vannak a hatfős tartalékcsapatban" – nyilatkozta a válogatott szövetségi kapitánya, Janne Andersson. A honlap közlése szerint a kapus Jacob Rinne, a védő Mattias Johansson, Joakim Nilsson és Niklas Hult, a középpályás Jesper Karlsson és a támadó Isaac Kiese Thelin alkotja ezt a hatost, ők az U21-es nemzeti csapat vezetőjének, Poya Asbaghinak a segítségével készülnek az Eb-re.

A fotbollskanalen.se közlése szerint a szövetségi kapitánynak vasárnapig van ideje eldönteni, hogy szeretné-e a keretbe nevezni valamelyik tartalék játékost. Ennek ellenére jelenleg még mindig bizakodnak Dejan Kulusevski és Mattias Svanberg játékában.

Az UEFA előírásának értelmében a tartalék játékosok csak kedden csatlakozhatnának a kerethez, így mindenképpen kihagynák a Spanyolország elleni hétfői első mérkőzést. Emellett fontos, hogy a lecserélt futballista nem térhetne vissza a csapathoz.

Svédország június 14-én Spanyolország ellen kezdi meg Európa-bajnoki szereplését Sevillában.

SVÉDORSZÁG EB-KERETE
KAPUSOK: Robin Olsen
(Everton – Anglia), Karl-Johan Johnsson (Köbenhavn – Dánia), Kristoffer Nordfeldt (Genclerbirligi – Törökország)
VÉDŐK: Mikael Lustig (AIK), Victor Lindelöf (Manchester United – Anglia), Andreas Granqvist (Helsingborg), Pierre Bengtsson (Velje – Dánia), Ludwig Augustinsson (Werder Bremen – Németország), Filip Helander (Rangers – Skócia), Emil Krafth (Newcastle United – Anglia), Pontus Jansson (Brentford – Anglia), Marcus Danielson (Talien Pro – Kína)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Sebastian Larsson (AIK), Albin Ekdal (Sampdoria – Olaszország), Emil Forsberg (RB Leipzig – Németország), Gustav Svensson (Kuangcsou City FC – Kína), Ken Sema (Watford – Anglia), Viktor Claesson (FK Krasznodar – Oroszország), Mattias Svanberg (Bologna – Olaszország), Kristoffer Olsson (FK Krasznodar – Oroszország), Dejan Kulusevski (Juventus – Olaszország), Jens Cajuste (Midtjylland – Dánia), Robin Quaison (Mainz – Németország)
TÁMADÓK: Marcus Berg (FK Krasznodar – Oroszország), Alexander Isak (Real Sociedad – Spanyolország), Jordan Larsson (Szpartak Moszkva – Oroszország)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Janne Andersson

AZ E-CSOPORT MENETRENDJE
Június 14., hétfő, 18.00
Szentpétervár
Lengyelország–Szlovákia  
Június 14., hétfő, 21.00
Sevilla
Spanyolország–Svédország  
Június 18., péntek, 15.00
Szentpétervár
Svédország–Szlovákia  
Június 19., szombat, 21.00
Sevilla
Spanyolország–Lengyelország  
Június 23., szerda, 18.00
Sevilla
Szlovákia–Spanyolország  
Június 23., szerda, 18.00
Szentpétervár
Svédország–Lengyelország  

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik