Eb 2020: a Puskás Aréna csinos szpíkere, aki váratlanul részese lett Fiola gólörömének

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2021.06.20. 14:22
null
Éppen Szalay Edit asztalához rohantak ki Fioláék ünnepelni (Fotó: Szabó Miklós)
Aki kilátogatott a részben magyar rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság egyik budapesti mérkőzésére, ismerős műsorvezetővel találkozhatott a Puskás Arénában. Ahogy megírtuk, a számos nagy hazai világversenyen közreműködő Szalay Edit a nemzetközi híradásokba is bekerült szombaton, miután Fiola Attila éppen az asztalánál ünnepelte meg a franciáknak lőtt gólját.

Több külföldi médium is felkapta, ahogy a csinos műsorvezető látszólag meglepődik a feléje futó magyar játékosokon. Fiola Attila az asztalára csapva ünnepelte a nagy sprint után szerzett vezető gólját (a videót ide kattintva nézhetik meg!). Az UEFA rendelkezése értelmében nem nyilatkozhat a munkájáról, de információnk szerint Szalaynak a gól után kiesett a fülese, és éppen azt kereste, hogy a jelzett pillanatban tudja bemondani a mieink találatát, és amikor felnézett, már az egész magyar csapat ott tombolt az asztala előtt, néhány papírt és vizes flakont le is vertek a játékosok. Az első megilletődöttség láthatóan hamar átfordult örömbe, hogy akaratán kívül is a részese lehetett ezeknek a különleges pillanatoknak.


A sok felkérést a talpraesettsége és közvetlensége mellett kiváló nyelvtudásának is köszönheti, amelyet gyerekkorában alapozott meg, ugyanis nyolc és tizenkét éves kora között a dél-afrikai Pretoriában élt a diplomata szüleivel együtt.

Fiola elnézést kért az ijesztésért


A műsorvezetés mellett a hétköznapok során mentáltrénerként dolgozó Szalay sokat kapott a kézilabdától, a Bajnokok Ligája négyes döntőivel került be a sportos körforgásba. A budapesti final four mellett Kölnben is volt házigazda, majd a 2017-es vizes vb-n már az M4 Sport stúdiójában tűnt fel.

A 2014-es kölni kézi BL-final fouron

Egymást követték a különböző munkák, így többek között a birkózó-vb-n, a Maccabi Játékokon, a kajak-kenu vb-n és a vívó-vb-n is találkozhattunk vele. Rendszeres házigazdája a jövő januári férfi kézilabda Eb-t népszerűsítő magazinműsornak, míg a legújabb élményt a foci Eb jelentette. A franciák elleni döntetlenre valószínűleg még sokáig emlékezni fog.

A 2022-es magyar-szlovák férfi kézi Eb sorsolásán

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik