Eb 2020: az UEFA megerősítette, lehetnek 18 év alattiak a budapesti meccseken

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.04.23. 19:05
null
A Magyarországon élő kiskorúaknak nem kell védettségi igazolványt felmutatniuk (Fotó: Huszár Gábor/Kisalföld)
Amint arról csütörtökön beszámoltunk, a magyar kormány bejelentette: a labdarúgó Európa-bajnokság budapesti meccsein a hazánkban élő 18 év alatti szurkolók védettségi igazolvány nélkül is részt vehetnek majd. Mivel korábban a dokumentumhoz kötötték a szurkolók belépését a Puskás Arénába, a Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) pénteken frissítette honlapján a meccslátogatás feltételeit.

 

A Miniszterelnökséget vezető miniszter, Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón elmondta: „az oltottság csak azon kérhető számon, akinek erre lehetősége van” – így a 18 éven aluliak védettségi igazolvány nélkül is látogathatják majd a sporteseményeket, többek között a budapesti Eb-mérkőzéseket is.

A korábbi védekezési előírások lazításáról intézkedő kormányrendelet megjelenését követően az UEFA elfogadta a magyar döntést, majd frissítette honlapján a budapesti meccsek látogatásához kapcsolódó tudnivalókat. A cikkben az olvasható, hogy a Magyarországon élő fiatalkorúak számára „semmilyen különleges követelmény nem lesz érvényben, és engedélyezett számukra a mérkőzéseken való részvétel védettségi igazolvány nélkül is”.

A Puskás Arénában az eredeti tervek szerint három csoportmérkőzés (amelyből kettőt a magyar válogatott játszik) és egy nyolcaddöntő lesz.

F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN)
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugáliax–x
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németországx–x
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaországx–x
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németországx–x
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaországx–x
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarországx–x

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik