Eb 2016: tömegek az osztrák edzésen, ellenünk készülnek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.22. 17:58
Meccshangulatban, több mint 1500 néző előtt tartott nyílt edzést az osztrák válogatottnak Marcel Koller, a magyarokkal azonos Eb-csoportban szereplő szomszédunk szövetségi kapitánya. 

A stegersbachi edzőközpontban a szombati, Albánia elleni, illetve a keddi, Törökországgal megvívandó felkészülési mérkőzésre hangol az osztrák válogatott.

„Nem véletlenül tartottunk nyílt edzést, az országban Eb-láz uralkodik, szerettem volna, hogy ezt a játékosaim is átérezzék” – mondta a svájci kapitány.

„Még sohasem éltem át ilyet, lenyűgöző, hogy ilyen hangulata lehet egy edzésnek. Elmondhatatlanul hálás vagyok, köszönjük a szurkolóknak – mondta Marc Janko, a Basel támadója, aki társaihoz hasonlóan az edzés után hosszasan osztogatta az autogramokat. – Nem is hiszem el, hogy valakinek ekkora boldogságot jelent az aláírásom.”

Koller elmondta, az osztrák közönség együtt él a csapattal, ami nagyon nagy erőt ad nekik. Az albánok és a törökök ellen is Bécsben játszik az osztrák csapat. Bár márciusban még nem feltétlenül a három csoportriválisra (Magyarországra, Portugáliára és Izlandra) készülnek, a kapitány szerint nem véletlenül választották e két ellenfelet.

„A selejtezők alatt egyre jobb lett a játékunk, ezt a folyamatot kell újra felépítenünk, hogy az Eb-re kerüljön csúcsformába a csapat – mondta Koller. – Nem könnyű olyan ellenfelet találni, amellyel szimulálhatjuk az Eb-csoportmeccseinket, Albánia és Törökország elég jó ebből a szempontból.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik