SOMOGYI ZSOLT 2021.10.01 23:53 Frissítve: 2021.10.01 23:59

Figyelem! – Somogyi Zsolt jegyzete

 
Balszerencsés vereség: Ferencváros–Real Betis 1–3
Nem követhetünk el olyan hibákat, amilyenekből a gólokat kaptuk – Peter Stöger


Volt egy kis vita a stúdióban. Az M4 Góóól2 című műsorában, még az Európa-liga csoportköre előtt az volt a téma, mit várunk a Fraditól, és a népszerű kommentátor, Hajdú B. István és az egykori villámgyors szélső, Simek Péter furcsán nézett rám, amikor azt mondtam: lehet ebből hat kupameccsen elfogadható teljesítménnyel is nulla pont a vége (a műsorvezető, Molnár Mátyás is ingatta a fejét). Lement két mérkőzés, és a véleményem nem változott, sőt, inkább megerősödött. Ha a kapu elé tolt busszal, tizenegy emberrel hátul kibekkelne egy gól nélküli döntetlent a magyar bajnok, mondjuk, a Celtic ellen itthon, vagy próbál futballozni, támadni, vannak akciói, és úgy kap ki, bizony az utóbbira szavaznék. Könnyű nekem, kívülállóként kijelenthetem, hogy a mutatott játék fontosabb az eredménynél – utóbbi is fontos, tudom, de nekem nem mindegy, hogyan éri el egy csapat. A leverkuseni és a csütörtök esti, Real Betis elleni két vereségnek persze sok tanulsága van, és ezek közül az egyik: számoljunk le azzal az önbecsapással, hogy a Ferencváros nem érdemelt vereséget! De, sajnos azt érdemelt, és sokkal inkább önmaga hibái, mint az ellenfél kvalitása miatt. Tudjuk, honnan indult a Fradi tíz éve, és hova akar tartozni a következő évtizedben – de az előrelépés csak józan értékeléssel remélhető. Mindkét meccsen kellemetlen ellenfél volt az FTC, és ez nekem elég, de olyan kapitális hibákat követett el, amelyek miatt – egyelőre – nem szerezhetett pontot. Ahogy Eldar Civic eladta a labdát Leverkusenben, arra nincs mentség, annak elkerülhetetlenül kapott gól a vége. Ha a világbajnok Nabil Fekirt négyen veszik körül, de csak nézik zavartan, akkor bizony átveszi és berúgja, ha egy egyszerű bedobás a másik térfélről káoszt tud okozni – akkor ezeknek gól a vége. A hiba szerencsére nem a mi kiváltságunk, a Betis védője is hasra tudott esni labdaátvétel közben, Myrto Uzuni ki is használta, de ha pontokat akar a Fradi ezen a szinten, muszáj még jobban figyelnie. Mert futballozni tud, minőségi ellenfelekkel szemben is, a mentalitás, a futballra törekvés pozitív, ennek örülhetünk, de amíg nem képes végig koncentráltan játszani, csak ingatjuk a fejünket: több volt ebben.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja! 

2021.11.27 23:23:06

Európa-liga DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Komolyan mondom, még egy vaskosabb fiaskónak is jobban örülnék, ha nyílt sisakos, tűzzel teli csatában születik, mint egy újabb egy-két gólos »helytállásnak«. Tudom, részemről ez érzelmekkel teli szurkolói hozzáállás, ám azt hiszem, a hatból egyszer meg lehetne kockáztatni.

2021.11.25 18:31:11

Európa-liga K. T. I.

A Celtic taktikus futballt mutatott be, az 56. percben még vezetett is, ám a hajrát nem bírta ki az óriási német nyomással szemben.

2021.11.25 15:27:47

Európa-liga BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

Tello révén már az ötödik percben előnyhöz jutott a hazai csapat, majd jött Canales bombagólja.

2021.11.24 23:28:35

Európa-liga THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Hol végezne az FTC a német, a spanyol vagy éppen a skót bajnokságban?