nemzetisport.hu 2014.08.06 18:33 Frissítve: 2015.03.08 01:21

Európa-liga: Foggal-körömmel harcolni fogunk - Szivics

A DVTK csütörtökön az FK Krasznodar otthonában lép pályára az Európa-liga selejtezőjének 3. fordulójában. A diósgyőriek helyzete finoman szólva sem ideális, hiszen túl azon, hogy a hazai mérkőzésen 5–1-re kikaptak, rengeteg játékosra nem számíthat Tomiszlav Szivics. A magyar csapat vezetőedzője ennek ellenére nagy küzdést remél csapatától.

Szivics szerint harcolni fognak a visszavágón (Fotó: DVTK - Twitter)

Barczi Dávid lábujja Bulgáriában tört el, Antal Botond és Elek Ákos egyaránt bokasérülést szenvedett az FC Krasznodar és az Újpest elleni mérkőzésen. Úgyszintén sérülés miatt maradt itthon Senad Husic és Miroszlav Grumics, míg Georges Griffiths a nevezési határidő után lett a DVTK játékosa – foglalta össze a lemaradók névsorát a dvtk.eu.

„Az első mérkőzés nem úgy alakult, hogy vártuk. Az utolsó három percben kaptunk két gólt. Remélhetőleg holnap jobban fogunk festeni. A visszavágón nem gondolunk majd az 1–5-re, tiszta lapról fogunk indítani. Vasárnap a bajnokin négy játékosunk is megsérült, de ennek ellenére foggal-körömmel harcolni fogunk” – idézi Tomiszlav Szivicset az R-Szport a visszavágó előtt.

Az oroszok edzője, Oleg Kononov szerint a diósgyőriek okozhatnak kellemetlen perceket a második felvonáson.

„Nem becsüljük le az ellenfelet. A Diósgyőr egy elég nehéz ellenfél, amely problémákat okozott számunkra az első meccsen. Biztos vagyok benne, hogy a visszavágón is ugyanúgy lépnek ellenünk pályára, és mindent megtesznek a győzelemért. Nagyon szervezetten játszottak a nehézségek ellenére is. Mi lazábban játszottunk, kombinatív futballra törekedtünk. Az első meccset magabiztosan nyertük meg, és otthon természetesen ugyanígy szeretnénk játszani. Megteszünk minden azért, hogy hasonló legyen a kimenetel és a játék minősége. Nagy harc van a csapatba kerülésért, a srácok fejlődnek, szóval nem csökkentjük a követelményeket az első mérkőzés eredménye ellenére sem. Eleve ebben rejlik a motivációnk” – nyilatkozta Kononov.

EURÓPA-LIGA
HARMADIK SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
FK Krasznodar–DVTK

Krasznodar. Csütörtök 18.00
Az első mérkőzésen: 5–1

2022.05.19 23:55:40

Európa-liga MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. A Frankfurt a mögöttünk hagyott Európa-liga-idényben 30 millió euró körüli összeggel gazdagodott, a BL-ben viszont önmagában a rajtpénz 15 millió felett lesz, amihez legalább három telt házas hazai mérkőzés bevételét, illetve a központi »marketingkosárból« neki járó összeget is hozzá kell majd adni.

2022.05.06 23:44:18

Európa-liga MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Itt lent sem olyan cudar az élet.

2022.05.05 19:26:27

Európa-liga PÓR KÁROLY

A skótok egy félidő után 2–0-ra vezettek, majd 3–1-re győztek a három magyart bevető lipcseiek ellen.

2022.04.28 20:20:30

Európa-liga P. K.

Knauff az 1. percben megszerezte a vezetést a WHU ellen. Négy kapufa, három gól – remek meccs.