El: három magyar legalább továbbment – a Videoton nem

Kántor BarnabásKántor Barnabás
Vágólapra másolva!
2015.08.27. 18:55
null
Székesfehérváron is kikapott a Vidi (Fotó: Hegedüs Gábor)
A labdarúgó Európa-liga playoffkörében a Videoton Székesfehérváron is kikapott a Lech Poznantól, így kettős vereséggel búcsúzott el az Európa-ligától. Az európai kupaporond a magyar csapatok számára augusztus 27-én véget ért.

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, PLAYOFFKÖR, VISSZAVÁGÓ

VIDEOTON–Lech Poznan (lengyel) 0–1 (Kedziora 57.)
Továbbjutott: a Lech Poznan, 4–0-s összesítéssel

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

ELSŐ FÉLIDŐ

Szépen búcsúzni vagy bízni a továbbjutásban? Ez volt a kérdés a Videoton szempontjából. A múlt heti, 3–0-s Lech Poznan-siker után Kovács István ugyanis előbbiről beszélt, míg Pető Tamás megbízott edző és Juhász Roland csapatkapitány a mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón már utóbbiról.

Mindenesetre a találkozó előtt az biztosnak tűnt, hogy Székesfehérváron már nemigen hisznek a csodában, a lelátón ugyanis nem kellett veszekedni a helyekért, 2814-en tekintették meg a helyszínen a találkozót, ebből nagyjából 800-an lengyel érdeklődők voltak…

Pető Tamás a kezdő tizenegybe jelölte Koltai Tamást (aki eddig NB I-es meccsen csak egyszer, NB III-as meccsen kétszer kezdett), míg Gyurcsó Ádám – akinek decemberben lejár a szerződése –, a padon ült. A vendégeknél egy magyar, Kádár Tamás volt a pályán az elején.

A hazai tábor a kilencedik percben hördült fel először, amikor Mirko Ivanovszki bal oldali beadása után Feczesin Róbert erőtlenül találta el a labdát. A 41. percig maradhattak is a helyükön a drukkerek, ekkor Fejes András lövése volt veszélyes, de jóval elkerülte a kaput. A két esemény között egy-egy Kees Luijckx-szidás és Juhász Roland-vastaps miatt mozdultak meg – ziccer kialakulására szinte semmi esély nem volt.

MÁSODIK FÉLIDŐ

Az 55. percben először volt feladata Braniszlav Danilovicsnak, aki Denis Thomalla elől mentett becsúszva. Két perccel később azonban már a szerb kapus is tehetetlen volt.

Luijckx elcsúszott a kezdőkörben, kézzel ért a labdához, ezért sárga lapot kapott. A szabadrúgás után a felívelést a holland szűrő elfejelte a kilépő Danilovics elől, éppen Thomas Kedziora elé, aki kapásból az üresen maradt kapuba vágta a labdát (0–1). A gól után azonnal lecserélték a duplán hibázó középpályást, és amit a Vidi-szurkolóktól kapott… Ebben a pillanatban nem lettünk volna a helyében.

A második félidőre még két magyar kapott lehetőséget a lengyeleknél, Holman Dávid és Lovrencsics Gergő is beállt, míg a hazaiak színeiben Rudolf Gergely debütált. A 74. percben a szintén csereként lehetőséget kapó Gyurcsó lőtt 23 méterről kevéssel mellé.

A kapott gól után a Vidinek már legalább ötször be kellett volna vennie a továbbjutáshoz a Lech kapuját, és bár addig sem tűnt úgy, hogy hisznek a játékosok a továbbjutásban, ezután még kevésbé hittek.

A Videoton kettős vereséggel búcsúzott el az Európa-ligától, így augusztus 27-én bezárult az európai kupaporond a magyar együttesek számára. Annak viszont örülhetünk, hogy legalább három magyar boldogan hallgathatta meg a hármas sípszót a pályán.

A MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

MESTERMÉRLEG
„Jól kezdtük a mérkőzést – mondta Pető Tamás, a Videoton megbízott vezetőedzője az M4-nek. – Megvoltak a helyzeteink, de megint csak nem tudtunk gólt lőni. A második félidőben a Lech Poznan abszolút fölénk nőtt. Híján vagyunk a gyorsaságnak, a dinamikának, ezt csakis munkával lehet megszerezni. Ide Harry Potter is jöhetett volna, tíz nap alatt nem lehet csodát tenni. Keményen kell edzeni, és akkor lehet javítani a hiányosságokon. Gyurcsó Ádám és Simon Ádám sem volt egészséges, Oliveira a kispadra sem tudott leülni, ezért más rendszerben játszottunk.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik