Kétgólos hátrányból állt fel, és csoportelső lett az Arsenal

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2019.12.12. 18:45
null
Saka és Lacazette góljával egyenlített az Arsenal (Fotó: AFP)
Hiába vezetett már két góllal a Standard Liege az Arsenal ellen az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában, az angol együttes három perc alatt egyenlített, és így amellett, hogy csoportelső lett, továbbvitte magával a guimaraesi Vitóriától vereséget szenvedő Eintracht Frankfurtot.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 6. FORDULÓ

F-CSOPORT

Standard Liege (belga)–Arsenal 2–2
Eintracht Frankfurt (német)–Vitória Guimaraes (portugál) 2–3

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

ÖSSZEFOGLALÓ

Matematikai szempontból nem, de szinte biztos továbbjutóként utazott Belgiumba az Arsenal, amelynél legalább egy 4–0-s vereség esetén jöhetett volna szóba a búcsú. Ha figyelembe vesszük a csütörtöki meccset megelőző mérleget a Standard Liege ellen (öt meccsen öt győzelem, 19–2-es gólkülönbség), még nagyobb magabiztossággal várhatta a találkozót az angol együttes, amely hétfőn megszakította kilenc mérkőzés óta tartó nyeretlenségi sorozatát.

Az első félidőben pontosan azt játszotta Fredrik Ljungberg csapata, amit kellett, a belgák nem tudtak igazán nagy helyzetet kialakítani, míg a túloldalt Bukayo Saka többször is veszélyeztetett, Emile Smith Rowe előtt pedig ziccer is adódott, ám Arnaud Bodart lábbal hárítani tudott.

A szünet után fordult a kocka, az addig csak tapogatózó Standard Liege rákapcsolt, és két megpattanó lövéssel kétgólos előnybe került: előbb Samuel Bastien, majd húsz perccel később Szelim Amallah talált be (2–0).

Az Arsenalt sem kellett félteni, az észak-londoniak játéka a csereként beálló Gabriel Martinellivel friss lendületet vett, a vendégeknek ráadásul elég volt három perc az egyenlítéshez: Alexandre Lacazette Saka beadása után fejelt a kapuba, majd a fiatal angol is betalált egy pontos lövéssel (2–2).

A hajrában hiába támadhatott a továbbjutásért a Standard Liege – a Guimaraes ekkor már vezetett Frankfurtban –, nem tudta megszerezni a győzelmet, így a csoportelső Arsenal továbbvitte magával a németeket.

A csoport másik meccsén a Guimaraes Rochinha lapos lövésével vezetést szerzett Frankfurtban, de a házigazda még a szünet előtt fordított, előbb egy szöglet után Danny da Costa fejesét védte saját kapujába Miguel Silva, majd Kosztics centerezését Kamada váltotta gólra (2–1). A végjátékban aztán a semmiből fordítottak a vendégek, ráadásul két megpattanó lövéssel, előbb el-Muszrati próbálkozása, majd a csereként beálló Edwardsé pattant a kapuba (2–3).

AZ F-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Arsenal 6 3 2 1 14–7 +7 11
2. Eintracht Frankfurt 6 3
3 8–10 –2 9
3. Standard Liege 6 2 2 2 8–10 –2 8
4. Vitória Guimaraes 6 1 2 3 7–10 –3 5
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik