El: majdnem összejött egy zavarba ejtő Chelsea-vereség – lapszemle

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.14. 08:35
null
A brit lapok nem elégedettek a Chelsea eredményével (Fotó: Szabó Miklós)
Az angol lapok többsége nem hagyta szó nélkül a Chelsea-szurkolók antiszemita énekét és Álvaro Morata sérülését a budapesti, Vidi elleni Európa-liga-mérkőzésen. A BBC szerint egy ilyen irreleváns meccsen nem lett volna szabad ennyire erős csapatot pályára küldeni. A Mirror kiemelte Callum Hudson-Odoi és Ethan Ampadu játékát, míg a Sky Sports a tökéletes mérleg lerontását sajnálta.

 

 

A BBC tudósításának címében és az írás első szakaszában nem is az eredményt hangsúlyozta, hanem Álvaro Morata sérülése miatt kesergett, bár az megnyugtatónak tűnt, hogy a találkozó után Maurizio Sarri úgy nyilatkozott, szerinte nincs nagy gond.

A lap azonban felteszi a kérdést: vajon Sarrinak valóban ilyen erős csapatot kellett-e pályára küldenie egy végső soron irreleváns budapesti mérkőzésen?

 

A Guardian a szurkolók kántálását emelte ki. A lap „A Chelsea elítéli saját drukkereit a budapesti antiszemita hangok miatt” címmel közöl tudósításban azt írta, négy nappal azután, hogy négy szurkolót kitiltottak a Stamford Bridge-ről, amiért a Manchester City csatárát, Raheem Sterlinget inzultálták, ez is elfogadhatatlan cselekedet volt.

„A Chelsea hétfőn kap ellenfelet a legjobb 32 között, de erős a gyanú, hogy a klub még mindig a botrányok miatt lesz reflektorfényben” – olvasható.

„Giroud és Willian szabadrúgásaival játszottak döntetlent a Kékek” – írja a Mirror, amely szerint a csereként beállt francia csatár „megmentette csapatát a Vidi ellen egy zavarba ejtő vereségtől az Európa-ligában”. A lap hozzátette, a mérkőzés pozitívuma Callum Hudson-Odoi és Ethan Ampadu játéka volt, ugyanakkor Morata első félidei sérülése aggodalomra ad okot.

 

A Telegraph úgy fogalmazott, hogy a meccs a Chelsea-szurkolók antiszemita éneke miatt marad leginkább emlékezetes.

A Sky Sports azt emelte ki tudósítása címében, hogy a Chelsea Magyarországon elrontotta addigi tökéletes El-mérlegét. A lap az Opta statisztikáit is felhasználva közölte, a londoni csapat a legutóbbi kilenc Európa-liga-mérkőzésén veretlen maradt (nyolc győzelem, egy döntetlen), az 2012–2013-as idényben a Rubin Kazany ellen vívott negyeddöntő-visszavágó óta ugyanis nem kapott ki.

Azon a 3–2-es vereséggel véget ért összecsapáson fordult elő legutóbb az is, hogy a gárda legalább két gólt kapjon, azaz a Vidi egy öt és fél éves sorozatot szakított meg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik