BABJÁK BENCE, BORBOLA BENCE (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre) 2019.11.28 18:23 Frissítve: 2019.11.29 12:17

Az utolsó pillanatban kapott gólt az FTC, így ikszelt az Espanyollal

A Ferencváros 2–2-re végzett az Espanyollal a labdarúgó Európa-liga H-csoportjának ötödik fordulójában, a spanyol együttes így megnyerte a csoportot, míg a Fradinak győznie kell Bulgáriában a továbbjutáshoz. A kvartett másik találkozóján a CSZKA Moszkva 1–1-et játszott a Ludogoreccel.

A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK MEG! (Fotók: Dömötör Csaba, Szabó Miklós, Török Attila)

 

A spanyolok már a meccs előtt ünnepeltek.

A stadionhoz közeli ázsiai étterem előtt többtucatnyi barcelonai drukker álldogált (pedig a kínai Vu Lej pihenőt kapott, és a keretben sem volt), volt, aki jéghideg sört kortyolt, más pálinkával hangolt a közelgő összecsapásra – könnyű volt nekik a továbbjutás tudatában... Az Espanyol két körrel a csoportkör vége előtt biztosította helyét az egyenes kieséses szakaszban, ám aki azt hitte, hogy a spanyol szurkolók így inkább a katalán otthonuk puha kanapéját választják a meccsnézés helyszínéül, nagyot tévedett. Sok vendégdrukker kötötte össze a kellemest a hasznossal, megnézték a csodálatos magyar fővárost, csütörtök este pedig a helyszínen szurkoltak kedvenc csapatuknak.

Az igazi hangulatot – természetesen – mégis a ferencvárosi ultrák csinálták.

Amikor a kezdés előtt váratlanul megszólalt a kapu mögötti „kemény mag”, néhány gyanútlan néző összerezdült, akkorát szólt a kórus. A spanyol újságírók is elismerően biccentettek, mondván, az atmoszféra, a körítés parádés. Váratlan húzással Szerhij Rebrov is szolgált, amikor a mérkőzés előtt Sigér Dávid állapota felől érdeklődtünk nála, az ukrán tréner csak mosolygott, nem hittük volna, hogy az október óta sérüléssel bajlódó középpályást csütörtök este mély vízbe dobja, és egy hónapos kihagyás után rögtön a kezdőcsapatba állítja. Mindezt úgy, hogy a hétvégi bajnokin a keretben sem volt...

S milyen jól tette, hogy most csapatba állította!

A futballista ott folytatta, ahol október 27-én abbahagyta: akkor élete talán legjobb kilencven perce alatt az ő duplájával verték meg a legfőbb rivális fehérváriakat (2–1), most a 23. percben az Espanyolt mattolta. A középpályás örömében legszívesebben az egész világot magához ölelte volna, a nézők elé térden csúszva érkezett, a gól azt jelentette, a Ferencváros még magabiztosabban futballozhat.

Csakhogy a lelki pluszt nem sikerült kihasználni.

A vendégek nyolc perccel később máris egyenlítettek, az eredetileg jobbhátvéd Pipa a balösszekötő helyén szólózott, ám a nagy cselektől függetlenül a Fradi szempontjából balszerencsés találat volt, hiszen a labda Abraham Frimpong lábán változtatott irányt, s így kikerülte az elvetődő Dibusz Dénest (1–1).

Lüktető, élvezetes első félidőt játszottak a csapatok, a magyar bajnok próbálta felvenni a ritmust a labdával egyértelműen biztosabban bánó spanyolokkal, és több veszélyes támadást is vezetett.

A Ferencváros – ahogy azt Szerhij Rebrov ígérte – tényleg mindent megtett a győzelemért!

A fordulás után rögtön Sigér lőtt, tíz centiméter hiányzott a találathoz, majd a félidő közepén Isael a lécet találta telibe. Egyértelműen jobban futballozott a magyar bajnok, a fradisták sorra rúgták a szögleteket, érkeztek a beadások jobbról és balról is, aminek köszönhetően a hazai publikum is egyre inkább lázba jött. Sokan le sem ültek a helyükre, végig állva biztatták a zöld-fehéreket, hogy aztán Dibusz is hozzátegye a magáét a mérkőzéshez, a kapusnak kellett nagyokat védenie, a csoportmérkőzések során nem először tartotta életben a reményeket.

Ment előre a Ferencváros, és olyan hajrá következett a mérkőzésen, hogy a drukkerek csak kapkodták a fejüket.

A tizenegyes – legalábbis elsőre – kimaradt... Ahogy a Zalaegerszeg elleni (3–2) vasárnapi bajnokin, ezúttal is Franck Boli harcolta ki a tizenegyest, s ahogyan akkor, most is a brazil futballista hibázta el. Rebrov leguggolva fogta a fejét, hiszen nagy lehetőséget szalasztott el a Ferencváros. Ámde a meccs vége előtti pillanatokban Isael harcolt ki büntetőt, amelyet aztán a 86. percben csereként pályára küldött Michal Skvarka értékesített. A közel húszezer drukker felállva énekelt, nagy volt a boldogság, ám jött a hideg zuhany, az Espanyol a lefújás előtti pillanatokban, már a hosszabbítás ötödik percében egyenlített. Bosszantó gól volt, s mivel a csoport másik mérkőzésén a bolgár Ludogorec 1–1-es döntetlent játszott a CSZKA Moszkva otthonában, a Ferencvárosnak az utolsó körben győznie kell Razgradban. 2–2

Ez a küldetés nem tűnik egyszerűnek.

A MÉRKŐZÉS ÉLŐ, SZÖVEGES KÖZVETÍTÉSE IDE KATTINTVA ÉRHETŐ EL!

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
H-CSOPORT
FERENCVÁROS–Espanyol (spanyol) 2–2
CSZKA Moszkva (orosz)–Ludogorec (bolgár) 1–1

A H-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Espanyol 5 3 2 12–3 +9  11
2. Ludogorec 5 2 1 2 9–9 0 7
3. FERENCVÁROS 5 1 3 1 4–6 –2  6
4. CSZKA Moszkva 5 2 3 2–9 –7  2

 

2021.07.29 18:15:29

Ekl/El BACSKAI JÁNOS

A lengyelországi döntetlen után az Osijek a magyar középpályás szép találatával legyőzte a Pogon Szczecint.

2021.07.29 19:12:19

Ekl/El DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), SZABÓ RÓBERT (percről percre)

Nem sikerült ledolgoznia a hátrányát a Dunaszerdahelynek a Partizan ellen.

2021.07.29 19:31:19

Ekl/El BORBOLA BENCE (összefoglaló), RUSZNÁK GYÖRGY (percről percre)

A Rigas FS végig kézben tartotta a meccset, és kíméletlenül kihasználta a lehetőségeit.

2021.07.29 18:03:30

Ekl/El BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nagyszombatban és Sepsiszentgyörgyön is döntetlenre végeztek, a 11-eseket a Spartak rúgta jobban.

2021.07.29 17:50:46

Ekl/El NAGY ZSOLT (Eschen, összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

A lila-fehérek magabiztos második félidei játékkal léptek túl a 15 éve kellemetlen emlékeket okozó Vaduzon.