El-döntő: a Roma és a Sevilla küldöttsége maximálisan elégedett volt a Puskás Arénával

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2023.05.25. 08:06
null
A Puskás Aréna kapui szerdán 18 órakor nyílnak ki, s 21 órakor kezdődik az AS Roma–Sevilla El-döntő (FOTÓ: ÁRVAI KÁROLY)
Már az Európa-liga-döntő előtti napon elkezdődik a fesztivál a Hősök terén családi programokkal és sztárfutballistákkal, rengeteg külföldi szurkolót várnak Budapestre.


MINDEN RÉSZLET FONTOS! A budapesti Puskás Arénában május 31-én esedékes Európa-liga-döntő két résztvevője, a José Mourinho vezette, Európa-konferencialiga-címvédő AS Roma és a sorozat rekordgyőztese, a spanyol Sevilla FC csapatának képviselői a hét elején Budapestre érkeztek „terepszemlére”. Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) gyakorlatában megszokott úgynevezett finalist meeting célja, hogy minden szervezési, biztonsági és persze szakmai részlet ügyében a helyszínen szülessen döntés és megoldás – tájékoztatta a Nemzeti Sportot a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) sajtóosztálya. A két delegáció nemcsak a Puskás Arénában nézett körül, hanem a lehetséges edzőpályát (Hidegkuti Nándor Stadion) és a repülőtér lehetőségeit is megtekintette. Természetesen a Sevilla vezetőinek Budapest már nem szolgált sok újdonsággal, hiszen a csapat itt játszotta legutóbbi európai Szuperkupa-mérkőzését a Bayern München ellen. Emlékezetes, a 2020-as találkozó volt az első, amelyen – nem kis mértékben a magyar szervezési tapasztalatoknak és a járványügyi szabályoknak megfelelően – több mint húszezer ember előtt léphettek pályára a csapatok a lezárások után. Azóta voltak már a járványhelyzet miatt Németországból Budapestre áthelyezett Bajnokok Ligája-mérkőzések a stadionban, négy Európa-bajnoki találkozó vagy Európa-liga-nyolcaddöntő is.

„Nagy öröm, hogy újra nagy nemzetközi mérkőzésnek adhat otthont a Puskás Aréna, az MLSZ stratégiai céljai között szerepelt az ilyen rangos találkozók Magyarországra hozatala – mondta lapunknak Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. – Minden, korábban itt tartott UEFA-esemény nagyszerűen sikerült, mindig elégedettek voltak az európai szövetség szakemberei, illetve a csapatok és a szurkolók is. Ennek is köszönhető, hogy megkaptuk ezt az újabb lehetőséget. Nyilván óriási kihívás az európai döntő megszervezése akár a közlekedés, akár a biztonság, akár a szurkolók kiszolgálása szempontjából. Számos egyeztetésre van szükség az UEFA és a magyar rendezők között, ezek az egyeztetések természetesen már jóval korábban elkezdődtek.”

Dinnyés Márton, az esemény kommunikációjáért is felelős MLSZ kommunikációs vezetője a következőket emelte ki: „Nemigen van még egy olyan nagy stadion Európában, amely lényegében a belvárosban található, mégis megfelelő nagyságú tér áll rendelkezésre körülötte a szurkolói programok számára, az ilyen nemzetközi mérkőzéseken derül ki, milyen nagy értéke ez a Puskás Arénának, miközben a város nagy részéből, akár a Duna-partról is negyvenöt perc alatt gyalogosan is megközelíthető.”

A pálya minősége tökéletes a jövő szerdai döntő előtt, amelyre – mint a két csapat a helyszínen jelezte – a számukra az UEFA által rendelkezésre bocsátott jegyek mindegyike elkelt az elmúlt napokban. Így legalább tizenöt-tizenötezer szurkoló érkezik Budapestre. Tehát azok a magyar drukkerek, akik abban reménykedtek, hogy esetleg az áprilisi regisztrációt követően még hozzájuthatnak belépőkhöz egy újabb körben, elkönyvelhetik, hogy a helyszínen nem lehetnek ott.

LABDARÚGÓ EURÓPA-LIGA
DÖNTŐ
Május 31., szerda, 21.00 – Puskás Aréna, Budapest
SEVILLA (spanyol)–ROMA (olasz)

Ugyanakkor nekik is nyitva áll majd jövő héten keddtől a Szurkolói fesztivál a Hősök terén, ahol számos családi, kulturális és futballprogram várja az érdeklődőket. A helyszín azonban – szemben az Eb szurkolói zónájával – a mérkőzés alatt már bezárja kapuit, míg a Puskás Aréna kapui már 18 órakor nyitnak.

„Ezúttal kiemelten fontos, hogy idejében érkezzenek a helyszínre a jeggyel rendelkező szurkolók  – hívta fel a figyelmet Sipos Jenő. – A stadionnál a tavalyi, párizsi BL-döntő rossz tapasztalatai miatt a szokottnál is szigorúbb ellenőrzés lesz.”

Az MLSZ arra is újfent figyelmeztet: aki a magyar érdeklődők közül jegyhez jutott, ne feledje letölteni az UEFA-applikációit, így az UEFA Mobile Ticket elnevezésűt is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik