El: Az nyer, aki kevesebb hibát követ el a másiknál − Mendilibar

VÉGH JÁNOSVÉGH JÁNOS
Vágólapra másolva!
2023.05.30. 19:31
null
José Luis Mendilibar (Fotó: AFP)
A Sevilla is megérkezett hazánkba az Európa-liga döntőjére. A Puskás Arénában megtartott sajtótájékoztatón a vezetőedző, José Luis Mendilibar, valamint két veterán labdarúgó, Ivan Rakitic és Jesús Navas osztották meg várakozásaikat.

„A történelem nem hazudik. A klub ebben a kupasorozatban az elmúlt húsz év legjobbja volt. Amikor a csapathoz érkeztem, nem látszott, hogy megint eljuthatunk ide. Nagyon nehéz ellenfél vár ránk. Meg vagyok róla győződve, hogy sikerrel vesszük ezt az akadályt” − véli José Luis Mendilibar, akit megkérdeztek, mit gondol arról, hogy a Roma edzője szerint a Sevilla a döntő favoritja.

„Hálás vagyok Mourinho szavaiért, de a történelem önmagában nem nyer meccseket. A legnehezebb meccs most vár ránk. Nincs előnyünk, sem hátrányunk velük szemben. Az nyer, aki kevesebb hibát követ el a másiknál. Mi tudjuk, hogyan fogunk játszani holnap. Azt is sejtjük, ők hogyan fognak. Meglátjuk, mi lesz” − folytatta a Sevilla mestere.

„Nagyon veszélyesek a kapu előtt, akármelyik játékelemüket nézzük, nehéz csapatról beszélünk. Ritkán idegesek. Fontos, hogy mi is nyugodtak maradjunk” − jelentette ki az együttest mindössze két és fél hónapja irányító edző, aki megjegyezte, a döntő izgalmai ellenére jól fog aludni a meccs előtti éjszaka, hiszen korán kelt és már nagyon fáradt.

Jesús Navas elárulta, szerinte mi a siker kulcsa.

„Elsősorban türelmesnek kell lennünk. Ki kell várnunk türelmesen, hiszen ők is hibáznak.”

„Egy ilyen meccsen minden részlet, minden hiba büntet, ha nem használjuk ki a lehetőségeinket” − folytatta Ivan Rakitic.

„Azért vagyunk itt, mert megérdemeltük, hogy idén is itt legyünk a kieséses szakasz során. Izgatottak vagyunk. De ezt nem csak úgy mondjuk, ez a csapat egyfajta jelmondata, hogy izgatottan várjuk a meccseket.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik