Ekl: Magabiztosságban és önbizalomban jól állunk – vélik a kölniek

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2022.08.24. 19:00
Megérkezett az 1. FC Köln Székesfehérvárra, ahol csütörtök este eldől, hogy a német Bundesliga-csapat vagy az idegenben 2–1-re nyerő Mol Fehérvár jut be az Európa-konferencialiga csoportkörébe. A vendégektől Steffen Baumgart vezetőedző és Timo Hübers válaszolt a sajtó kérdéseire. 
A Köln magabiztosan várja a Mol Fehérvár elleni visszavágót (Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap) – A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!
A Köln magabiztosan várja a Mol Fehérvár elleni visszavágót (Fotó: Nagy Norbert/Fejér Megyei Hírlap) – A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!

Steffen Baumgart vezetőedző azzal kezdte a sajtótájékoztatót, hogy az első meccsen piros lappal kiállított Jeff Chabot mellett Tim Lemperle is kimaradt a keretből. Ezt azzal indokolta, hogy a Mol Fehérvár csakúgy, mint az odavágón, most is mélyen vissza fog húzódni, így Sebastian Andersson fejjátéka hasznosabb lehet, Lemperlének több területre van szüksége.

„Az első meccsen is megvoltak a lehetőségeink, de nemcsak a támadószekcióban, hanem védekezésben is jól kell teljesíteni. Továbbra is a csoportkör elérése a cél, ezért legalább egy gólt szereznünk kell, egészen pontosan kettőt, ehhez pedig mindenhol jól kell játszanunk. Nyilván van rajtunk nyomás, egyrészt pénzügyi, másrészt amilyen elvárást saját magunkkal szemben állítottunk fel. Magabiztos vagyok, hiszen a múlt héten is jó mérkőzést játszottunk, csak nem párosult pozitív eredménnyel.

Timo Hübers, a Köln védője ekképpen tekint a visszavágó elé.

„Magabiztosság és önbizalom tekintetében a csapat jól áll, tisztában vagyunk vele, hogy holnap győzelem kell a csoportkörbe jutáshoz. Ha az első mérkőzést megnyertük volna, akkor sem lett volna más tervünk. Láthattuk a kinti meccsen, hogy tíz emberrel is ellenfelünk kapuja előtt tudtuk tartani a labdát, nem lehet más célunk, mint hogy a visszavágón bebizonyítsuk, jobbak vagyunk a Fehérvárnál. Voltunk hasonló helyzetben, tudjuk, mit kell tenni: korán gólt szerezni és utána viszonylag kényelmesebben végigjátszani a mérkőzést. Ellenfelünk gyakran hosszú indításokkal operál, magabiztosak vagyunk a tekintetben, hogy ezt sikerült lefülelnünk.

Mindketten elmondták, a Mol Aréna Sóstó pályájának állapota remek, nem éreznek különbséget ahhoz képest, amit a Bundesligában megszoktak. Az utazás zökkenőmentes volt, a szállás és a létesítmény is kiváló.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
4. FORDULÓ (PLAYOFF), VISSZAVÁGÓ

Csütörtök, 19.00:Fehérvár FC–1. FC Köln (német) (Tv: M4 Sport) –élőben az NSO-n!

Az első mérkőzésen: 2–1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik