P. V. 2022.08.24 14:08 Frissítve: 2022.08.24 21:44

Ekl: A kölni győzelmünket szerényen kezeltük – Michael Boris

Egygólos előnnyel várja a Fehérvár FC a 1. FC Köln elleni Európa-konferencialiga playoffmérkőzésének visszavágóját, amely előtt Michael Boris és Marcel Heister válaszolt az újságírók kérdéseire. 

Michael Boris az első meccs előtt is bízott abban, hogy szoros eredményt érhetnek el Kölnben (Fotó: Mol Fehérvár) – A GALÉRIÁHOZ KATTINTSON A KÉPRE!

„Örülök, hogy ilyen jó hírek fogadnak, ami a jegyárusítást illeti. Remélem, hogy telt ház előtt játszhatunk, s időben érkeznek a szurkolók, hogy már a bemelegítés alatt támogathassanak minket – reagált Michael Boris, a Fehérvár FC vezetőedzője a sajtótájékoztató elején arra, hogy szerda kora délután már csak ezer jegy várt gazdára a 1. FC Köln elleni Ekl-playoffmeccs visszavágójára. Majd ezután rátért a találkozóra: – A múlt heti győzelem után pozitívan várjuk a visszavágót, de tudjuk, hogy ellenfelünk is azon lesz teljes erejével, hogy bejusson a csoportkörbe. Még ha a tegnapi interjúkból nem feltétlenül ez jött le.  Az első mérkőzésen is igencsak intenzíven, offenzíven játszottak, biztos vagyok benne, hogy most is le fognak minket támadni. Úgy gondolom, hogy a kinti győzelmünket szerényen kezeltük, s amióta visszajöttünk Kölnből, azon volt a hangsúly, hogy miben tudunk még javulni. Szeretnénk legalább egyszer betalálni annak érdekében, hogy mi lehessünk ott a csoportkörben.” 

Hozzátette, az első mérkőzés előtt is meggyőződése volt, képesek szoros mérkőzést játszani, amennyiben megfelelően koncentrálnak és összpontosítanak. Ezt a csapata sebességére, egységére alapozta. Biztos benne, a visszavágón kilencven percen keresztül nem lesz nyugtuk, nem elég csak a meccs elején jól játszani, de a cseréknek is jól kell beszállniuk a meccsbe. 

Kitért arra is, hogy mennyire fog hiányozni a Köln elleni visszavágóról Ivan Petrjak, aki a hét elején a Sahtar Donyeckhez igazolt. Elmondta, már az első meccs előtt tudták, hogy ez megtörténik, ezt a helyzetet mindenki jól kezelte. Persze mindenképpen jó opció lett volna, ha bevethető.

 

Marcel Heister, a Fehérvár FC védője a következőket mondta.

„Ahogy vezetőedzőnk is elmondta, egész héten azon dolgoztunk, hogyan lehetünk még jobbak, hiszen intenzív, agresszív ellenfélre számítunk. A saját játékunkra akarunk koncentrálni, az első mérkőzés jól sikerült, most már csak át kellene haladni a célvonalon. Tudjuk, hogy a Köln is Európába vágyik, de nekünk is ugyanannyira fontos mindez. Sokszor játszottam már a nemzetközi kupákban, de ezt sosem lehet megunni, hiszen ezeken a mérkőzéseken tudjuk megmutatni igazán, hogy mit tudunk. Nemcsak a klubnak, de az egész magyar labdarúgásnak fontos lenne, ha bejutnánk a csoportkörbe.

Arról, hogy milyen a hangulat a csapat körül elmondta, nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy jókedvűen teljenek az edzések. Pontosan tudják, mikor kell komolyra fordítani a szót és keményen dolgozni, miközben nagyon fontos az egymással való kommunikáció. Elárulta, Michael Boris beszerzett a csapatnak egy második kanapét, hogy jobban elférjenek, így az edzés előtti kávézások során is tudnak már váltani egymással néhány szót. 

 

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
4. FORDULÓ (PLAYOFF), VISSZAVÁGÓ

Csütörtök, 19.00: Fehérvár FC–1. FC Köln (német) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Az első mérkőzésen: 2–1 

2022.12.15 19:49:47

Európa-liga nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Igen, hazai pályán játszik majd a negyeddöntőért a Ferencváros – szenzációs este lesz!

2022.11.07 10:55:27

Európa-liga nemzetisport.hu

Az Ajax az Union Berlinnel, a Leverkusen a Monacóval, míg a Juventus a Nantes-tal csap össze.

2022.11.03 16:56:56

Európa-liga nemzetisport.hu

Bakaszetasz révén már a hetedik percben vezetést szereztek a törökök, a Fradi nem tudott egyenlíteni.