Ekl: Hajnal nem akar itt megállni, ez vár az FTC-re a folytatásban

Vágólapra másolva!
2023.12.14. 23:01
null
Megint Zachariassen (jobbra) szerezte a továbbjutást érő gólt (Fotó: Török Attila)
Mint ismert, a Ferencváros az Európa-konferencialiga F-csoportjának második helyén végzett, miután az utolsó fordulóban hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a Fiorentinával, így első magyar klubként egymást követő két idényben is továbbjutott a csoportjából a nemzetközi kupaporondon. Mutatjuk, mi vár a zöld-fehérekre a folytatásban az Ekl-ben.

 

Csoportmásodikként a Ferencvárosnak már hétfőn következik a folytatás, igaz, ekkor még csak a csapat vezetőinek lesz jelenésük a nyolcaddöntőért zajló rájátszás sorsolásán. December 18-án, hétfő délután 14 órától kapnak ugyanis a zöld-fehérek ellenfelet az Európa-liga csoportkörének harmadik helyén záró nyolc csapat közül. Az első mérkőzést február 15-én, a visszavágót egy hét múlva, február 22-én rendezik.

A hétfői sorsoláson a Ferencváros– csakúgy, mint a többi második helyen záró csapat – kiemelt lesz, és a visszavágót hazai pályán játszhatja.

A nyolcaddöntő sorsolásakor aztán már a csoportelsők lesznek a kiemeltek, a rájátszásból továbbjutók nem.

„Attraktív csapatok, de nem mondom, hogy ne lenne esélyünk, bárkivel is kerülnénk össze. A lehetséges ellenfelek listáját elnézve, ha például egy Ajaxot kapnánk – még akkor is ha ők most nincsenek a korábbi szintjükön –, az azért egészen más lenne, mint ha jönne egy Molde. Bárkit is kapjunk, úgy fogunk pályára lépni, hogy szeretnénk a következő körbe bejutni. Ha már idáig eljutottunk, nem szeretnénk itt megállni. Ehhez alapos pihenés kell, jó felkészülés és friss játékosok” – fogalmazott Hajnal Tamás, a Ferencváros sportigazgatója az M4 Sport kamerája előtt a mérkőzés lefújása után nem sokkal, amikor az Európa-liga A-D csoportjai még nem értek véget.

Alább felsoroltuk a Ferencváros lehetséges ellenfeleit a rájátszásban, vagyis azokat a csapatokat, amelyeket az Európa-liga csoportkörét négyesük harmadik helyén zárták. Akár az Ajax, a Betis vagy az Olympiakosz is lehet a következő ellenfele a magyar bajnoknak, de a Sturm Graz vagy éppen a Molde is érkezhet.

AZ FTC LEHETSÉGES ELLENFELEI
Olympiakosz (görög), Ajax (holland), Betis (spanyol), Sturm Graz (osztrák), Royale Union SG (belga), Maccabi Haifa (izraeli), Servette (svájci), Molde (norvég)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
F-CSOPORT

Ferencváros–Fiorentina (olasz) 1–1 (0–0)
Budapest, Groupama Aréna, 20 657 néző. Vezette: Luis Godinho (portugál)
FTC: Dibusz – Makreckis, Aaneba, I. Cissé, Civic (Botka, 64.) – Abu Fani, Esiti (Ben Romdan, 79.) – Katona B. (Besic, 79.), Zachariassen, Marquinhos – Varga Barnabás (Lisztes, 67.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics
Fiorentina:
O. Christensen – Kayode, Milenkovics, Ranieri, Parisi– Mandragora (Nzola, 63.), Maxime Lopez, Barák – Nicolás González (Ikoné, 20.), Beltrán, Brekalo (Kouamé, 63.). Vezetőedző: Vincenzo Italiano
Gólszerző: Zachariassen (48.), ill. Ranieri (73.)

A csoport másik mérkőzésén
Genk (belga)–Csukaricski (szerb) 2–0 (Heynen 21., Paintsil 57.)
Kiállítva:
Galarza (33., Genk)

AZ F-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Fiorentina 6 3 3 14–6 8 12
2. FERENCVÁROS 6 2 4 9–6 3 10
3. Genk 6 2 3 1 8–5 3 9
4. Csukaricski 6 6 2–16 –14 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik