Ekl: A kapott gól kicsit zavar – Michael Oenning

P. V.P. V.
Vágólapra másolva!
2021.07.23. 06:53
null
Michael Oenning szerint nem baj, hogy nem működött minden tökéletesen (Fotó: Árvai Károly)
Az Újpest egygólos előnnyel várhatja a Vaduz elleni visszavágót a labdarúgó Európa-konferencialiga selejtezőjében. Az első mérkőzés után így értékelt a két vezetőedző. 

Michael Oenning, az Újpest vezetőedzője a következőket mondta:

Mindig nagyon jó, ha győzelemmel tudjuk kezdeni az idényt, s emiatt elégedett is vagyok. Elmondtam a meccs előtt, rendkívül koncentráltan kell játszani, s ez meg is történt. Jól összpontosítva kezdtünk, egyből belevetettük magunkat a találkozóba, és a vezető gól is a megfelelő pillanatban jött. Viszont az első félidőben kevésnek tartottam a támadásaink számát, a kezünkben volt a meccs, de a játékrész utolsó húsz percében nagyon visszaálltunk, nem voltunk olyan agresszívek, amilyennek kellett volna lennünk. Ezt a félidőben átbeszéltük, és ennek megfelelően változtattunk is a szünet után. Ennek eredménye lett a második gól. A kapott gól kicsit zavar, de nem játszik fontos szerepet. Nekik otthon legalább két gólt kell rúgniuk, nekünk jó az iksz is idegenben. Lehet, nem is lett volna túl jó, ha minden tökéletesen működik, mert így sokkal koncentráltabban tudunk nekimenni a második meccsnek.”

Mario Frick, a Vaduz vezetőedzője így értékelt:

„Egyértelműen az Újpest volt ma a jobb csapat, elégedetlen vagyok a teljesítményünkkel, ennél sokkal jobban is tudtunk volna játszani. Viszont csak egygólos előnyt tudott szerezni hazai pályán az ellenfelünk, így a továbbjutás a második mérkőzésen dől el.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
2. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
ÚJPEST FC–VADUZ (liechtensteini) 2–1 (1–0)

Budapest,Szusza Ferenc Stadion,2623néző.Vezette:Surman (ukrán)
Újpest:Banai – Kastrati, Kutrumpisz, Diaby – Pauljevics (Simon K., 77.), Onovo, Mitrovics, Antonov – Stieber Z. (Szakály P., 71.) – Tallo (F. Viana, 77.), Beridze.Vezetőedző:Michael Oenning
Vaduz:Buchel – Schmied, Schmid, Simani – Ulrich, Gajics, Gasser (Cicek, 66.), Dobras (Luchinger, 59.), Hug (Obexer, a szünetben) – Di Giusto (Ibrisimovic, 79.) – Djokic (Sutter, 65.).Vezetőedző:Mario Frick
Gólszerző:Stieber Z. (7.), Tallo (64.), ill. Cicek (81.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik