Ekl: a Fiorentina edzője az FTC elleni pihentetésről és Sztankovicsról is beszélt

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2023.10.04. 17:40
null
Italiano és Sztankovics jó viszonyt ápol egymással (Fotó: Getty Images)
Megtartotta a csütörtöki Európa-konferencialiga-csoportmérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Vincenzo Italiano, a Fiorentina vezetőedzője. A firenzeiek ellenfele csütörtökön a Ferencváros lesz.  

 

A Fiorentina vezetőedzője, Vincenzo Italiano a Ferencváros elleni Ekl-csoportmeccs előtt beszélt csapata nehézségeiről, a lehetséges pihentetésről, Dejan Sztankovicsról és a vele való kapcsolatáról, valamint arról is, milyen állapotban vannak a játékosai. A sajtótájékoztatóról a Footbal Italia és a Sport Quotidiano is beszámolt.

„Nagyon fontos meccs vár ránk csütörtökön, hiszen ez lesz az első hazai mérkőzésünk a sorozatban. Az a célunk, hogy otthon tartsuk mindhárom pontot, de tiszteljük ellenfelünket, úgy futunk ki a pályára.”

„Lesznek változások, az biztos, kapusposzton például újra cserélek, ezúttal Christensen látja majd el a feladatot. Biraghi játéka kérdéses a védelemben, de javult a bokája, tegnap már teljes értékű edzésmunkát végzett, meglátjuk, játszik-e. Az biztos, jól jönne a játéka, mert a több játékosomnak is pihennie kell ebben az erőltetett menetben.”

„Néhány nap múlva újra bajnokit játszunk, csütörtökön az Ekl-ben szereplünk, pedig hétfőn még a bajnokságban voltunk érdekeltek. A Ferencváros egy nappal többet pihent, de nem hiszem, hogy ez döntő tényező lenne.”

„A Ferencváros erőssége a futballisták egyéni képességeiben rejlik, ezért nagyon oda kell figyelnünk hátul, ott igazán jelentős veszélyt jelenthetnek ránk.”

„Jól ismerem az ellenfél edzőjét, Sztankovicsot. Nagyszerű ember, akit tisztelek, ellenfélként többször találkoztunk egymással a pályán, ráadásul jó edző is, aki most jó helyen van” – mondta az olasz tréner.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
2. FORDULÓ,

F-CSOPORT
21.00: Fiorentina (olasz)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00: Csukaricski (szerb)–Genk (belga)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik