Barca–MU: Rashford csillogott az El „nehézsúlyú” csapatainak csatáján – lapszemle

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.02.17. 08:32
null
Az egész sportmédia Marcus Rashfordot élteti az MU barcelonai döntetlenje után (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, az angol Manchester United hat perc alatt megfordította az állást, de 2–2-es döntetlent játszott a spanyol FC Barcelonával a Camp Nouban a labdarúgó Európa-liga nyolcaddöntőbe jutásért vívott párharcának első mérkőzésén. A spanyol lapok már az Old Traffordon rendezendő meccsre tekintenek előre, s egyetértettek az angolokkal, hogy Marcus Rashford kiválóan teljesített. Lapszemle.

„Nyerni kell az Old Traffordon” – hirdeti címlapján a spanyol Mundo Deportivo, melynek online kiadása ezzel a címmel számolt be az Európa-liga-rangadóról: „2–2: kiváló meccs a Camp Nouban két kiválóság között.”

A katalán Sport újságírói nem dicsőítették a gránátvörös-kékeket, de a mérkőzésre nem panaszkodtak:

„Lendületes első meccs után az Old Traffordon lesz döntés” fogalmaztak, kiemelve a hazaiak két gólszerzőjét, Marcos Alonsót és Raphinhát, illetve a „vörös ördögök” gólját szerző Marcus Rashfordot nagyszerű jelzővel illették. A lap hangsúlyozta: Xavi a visszavágón nem számíthat a 40. percben megsérült Pedrire, valamint az eltiltott Gavira sem.

A Sport egy másik cikkében a katalánok számára elmaradt tizenegyest kifogásolt: „Botrány! A Barcának büntetőt kellett volna kapnia Fred kezezése miatt” írták.

A madridi székhelyű Marca címlapján szúrt oda a katalánoknak: „Ha nincs döntés, akkor kijönnek a szabálytalanságok”írták. Az online kiadás pedig úgy fogalmazott: „A Barca túlélte Rashfordot egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen.”

Az As címlapján Joan Laportát, a Barcelona elnökét jelenítette meg, s azt írta: „Növekszik a feszültség.”

Az angol lapok természetesen a „vörös ördögök” angol válogatott támadójának, Marcus Rashfordnak a remeklését emelték ki.

„Marcus Rashford csillogott, de Raphinha döntetlenre mentett a házigazdáknak” írta a Sky Sports.

„Marcus Rashford szembeszállt a kihívásokkal, amikor Fred akciófilmet készített a Camp Nouban. Erik ten Hag egy furcsa mozdulattal felülmúlta Pep Guardiolát és Wout Weghorstot középpályásként vetette be” – elemzett a Daily Mail.

A BBC is hasonlóképp látta a mérkőzést: „Marcus Rashford bomba formában, ő a leggólerősebb az idényben” – fogalmaznak a 2022–2023-as kiírásban minden sorozatot figyelembe véve 30 mérkőzésen 17 gólnál és öt gólpassznál járó támadóról.

A The Sun Rashford nevével viccelődve számolt be a meccsről: „Made his Marc”, azaz „Letette névjegyét” – írták, megjegyezve, a „vörös ördögök” vezére volt Rashford az Európa-liga „nehézsúlyú” csapatainak thrillerén.

A lap elemzésében azt hangsúlyozta, hogy Ten Hag remekül járt túl a Barca eszén, hiszen Xaviék felkészültek Rashford játékára, mégsem tudták őt semlegesíteni, mert az MU menedzsere új rendszerben küldte pályára csapatát.

EURÓPA-LIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
ELSŐ MÉRKŐZÉS
FC BARCELONA (spanyol)–MANCHESTER UNITED (angol) 2–2 (0–0)

Barcelona, Camp Nou. Vezette: Mariani (olasz)
BARCELONA: Ter Stegen – R. Araújo, Koundé, Marcos Alonso (Christensen, 67.), Jordi Alba (Balde, 67.) – Pedri (Sergi Roberto, 41.), F. de Jong, Kessié (Ansu Fati, 67.) – Raphinha (Ferran Torres, 83.), Lewandowski, Gavi. Menedzser: Xavi
MANCHESTER UNITED: De Gea – Wan Bissaka, Varane, L. Shaw, Malacia – Casemiro, Fred – Sancho (Garnacho, 82.), Bruno Fernandes, Rashford – Weghorst. Menedzser: Erik ten Hag
Gólszerző: Marcos Alonso (50.), Raphinha (76.), ill. Rashford (53.), Koundé (59. – öngól)

A MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT BŐVEBBEN!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik