Nemzetisport.hu 2010.09.17 10:48 Frissítve: 2014.09.22 01:33

A volt ZTE-csatár el sem hiszi, hogy hármat lőtt a Juvénak

A szezon elején még kiesett a Zalaegerszeggel az albán KF Tirana ellen az El-selejtezőben, most pedig három gólt lőtt a főtáblán a Juventusnak: Artjoms Rudnevssel, a ZTE-től a lengyel Lech Poznanba igazolt lett csatárral nagyot fordult a világ. A támadó alig hiszi el, hogy háromszor is betalált a torinóiak hálójába idegenben – ennek köszönhetően a Lech 3–3-mal távozott az Olimpicóból.

Rudnevs mindig büszke lesz a Juvénak lőtt három góljára (Fotó: Imago)

„Szavakba sem tudom önteni, milyen érzés ez" – nyilatkozta Rudnevs az UEFA hivatalos honlapjának a torinói meccs után. „Óriási boldogság, hisz mindig arról álmodoztam, hogy egyszer gólt szerzek egy igazi nagycsapat ellen. De hármat lőni? Varázslatos, fantasztikus dolog."

Rudnevs előbb 2–0-s előnyhöz juttatta egy tizenegyes- és egy lesipuskásgóllal a poznaniakat, majd a Juventus fordítása után elképesztő bombagóllal egyenlített a 92. percben.

„Egészen biztos, hogy ez volt pályafutásom legjobb mérkőzése. Ezelőtt nem is biztos, hogy ki tudtam volna emelni egy meccset, de ezt a torinói estét semmi nem múlja felül. Ez örökre velem marad. A Juventus nagyszerű csapat, és amikor 2–0 után szépítettek, idegesek lettünk. A végén feljebb kellett kapcsolnunk egy fokozattal, és ez bejött. A hajrában fejjel elhibáztam egy helyzetet, de volt még egy esélyem, lábbal. Az utolsó perc volt, így nem gondolkodtam, ráküldtem a labdát. Amikor bevágódott a kapuba, majd' megőrültem a boldogságtól, kirohantam a kispadunkhoz, ahol a csapattársaim kis híján megfojtottak. Ha így játszunk továbbra is a csoportban, meccseket fogunk nyerni. Megvan bennünk az a plusz, amivel az El legerősebb együtteseivel is felvehetjük a versenyt" – mondta Rudnevs a csütörtöki „hőstettéről".

A Juventus edzője, Luigi Delneri természetesen minden volt, csak boldog nem a 3–3 után.

„Magunkba kell néznünk, mert ugyanazok a problémák jöttek elő, mint korábban. Visszajöttünk kétgólos hátrányból, és aztán kicsúszott a kezünkből a meccs, amikor irányítanunk kellett volna. A fordítás kivette belőlünk az erőt, vissza kellett volna vennünk a tempóból. A Lech harmadik gólja világklasszis teljesítmény volt, ez benne van a játékban. A bajok ugyanazok: kihagy a figyelmünk, és nem vagyunk elég magabiztosak. Megfizettünk a hibáinkért" – mondta.

JUVENTUS–LECH POZNAN 3–3

 

 


 

2020.12.10 11:54:17

Európa-liga H. D.

Az AZ Alkmaar nem élt a lehetőséggel, 2–1-re kikapott a HNK Rijekától, így kiesett.

2020.12.10 09:38:47

Európa-liga BOROS MIKLÓS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A kolozsvári csapat a 90. percben még továbbjutásra állt, aztán ami történt, egy darabka futballtörténelem.

2020.12.03 15:44:40

Európa-liga K. T. I.

Az olaszok öröméhez az is kellett, hogy a Lille a második félidőben szintén fordítson és nyerjen a Sparta Praha ellen.

2020.11.26 16:58:42

Európa-liga BOROS MIKLÓS (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Az AS Roma negyedszer győzte le a CFR-t, s a két csapat legutóbbi öt meccsén veretlen. A Young Boys a CSZKA Szófiát verte idegenben.

2020.11.26 18:37:04

Európa-liga K. T. I.

Hiába vezetettek az olaszok, a 65. percben egyenlített a Lille, ezt követően pedig egyik csapat sem akart igazán nyerni...