S. T. J. 2021.09.29 23:30 Frissítve: 2021.09.29 23:48

A Ferencváros a Betist fogadja; Tótka Sándor a Nemzeti Sport vendége volt

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

 

Első hazai Európa-liga-csoportkörös meccsét vívja csütörtök este a Ferencváros, ellenfele a az utóbbi öt tétmeccséből négyet megnyerő spanyol Real Betis lesz. A La Ligában hét forduló után a 7. helyen álló, csak a Real Madridtól vereséget szenvedő sevillai együttes nagyszerű formában érkezett Budapestre, de vajon egyáltalán számít-e, hogy ki milyen előjelekkel fut neki a csütörtök esti összecsapásnak? Peter Stöger, az FTC vezetőedzője szerint két önbizalomtól duzzadó együttes méri össze az erejét az Üllői úton.

Meddig maradhatnak a tabella élén?     – kérdeztük az NB I listavezetője, a Kisvárda vezetőedzőjét, Joao Janeirót. A portugál tréner őszintén bevallotta, erre nem tud válaszolni, de hozzátette, nem is foglalkoztatja a kérdés. A bajnokság kezdete előtt mindenesetre az volt a cél, hogy lépjenek előre az előző idényhez képest. A Kisvárda a negyedik évadát kezdte az NB I-ben, és még sosem szerepelt a nemzetközi kupában. Janeiro azonban nem tekint ennyire előre, egyelőre szeretne túl lenni a Honvéd elleni bajnokin. Lapunknak azt is elárulta, szerinte mitől lehet sikeres egy edző.

A Nemzeti Sport vendége volt Tokió olimpiai bajnoka, a kajakos Tótka Sándor. A 200 méteren diadalmaskodó sportoló elhozta az aranyérmét is a szerkesztőségbe, ahol a lap vezetői mellett a munkatársakkal is találkozott. Hogy mit kapott ajándékba az újságtól, és mit vehetett át – félig meddig – meglepetésként Kárai Pétertől, a magyar szövetség alelnökétől, kiderül képes összeállításunkból.

2021.11.27 23:23:06

Európa-liga DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. Komolyan mondom, még egy vaskosabb fiaskónak is jobban örülnék, ha nyílt sisakos, tűzzel teli csatában születik, mint egy újabb egy-két gólos »helytállásnak«. Tudom, részemről ez érzelmekkel teli szurkolói hozzáállás, ám azt hiszem, a hatból egyszer meg lehetne kockáztatni.

2021.11.25 18:31:11

Európa-liga K. T. I.

A Celtic taktikus futballt mutatott be, az 56. percben még vezetett is, ám a hajrát nem bírta ki az óriási német nyomással szemben.

2021.11.25 15:27:47

Európa-liga BORSOS LÁSZLÓ (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)

Tello révén már az ötödik percben előnyhöz jutott a hazai csapat, majd jött Canales bombagólja.

2021.11.24 23:28:35

Európa-liga THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Hol végezne az FTC a német, a spanyol vagy éppen a skót bajnokságban?