Szoboszlait több portál is a Liverpool legrosszabb játékosának látta

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.12. 09:56
Nem az Atalanta ellen játszotta élete meccsét Szoboszlai Dominik (Fotó: Getty Images)
Nem az Atalanta elleni Európa-liga-negyeddöntő-odavágón nyújtotta élete legjobb teljesítményét Szoboszlai Dominik. A Liverpool 3–0-s hazai vereségével végződő meccsen a szünetben beálló magyar válogatott középpályást a WhoScored.com, a SofaScore.com és az egyik legnagyobb liverpooli szurkolói oldal, a Liverpool Echo is csapata leggyengébb teljesítményt nyújtó játékosának látta.

Szoboszlai Dominik a SofaScore statisztikái szerint 48-szor ért labdába, 36 passzkísérletéből 32 volt jó, ám négy keresztezéséből csak egy volt sikeres. A magyar válogatott csapatkapitányának egyetlen lövését blokkolták, s két cseléből egyik sem volt jó. Szoboszlai a földön mind a négy párharcát elveszítette és volt egy gólhoz vezető hibája, hiszen az Atalanta harmadik góljánál a támadás a magyar játékos eladott labdájából indult.

A Liverpool nyolcasa teljesítményéért 6.0-s osztályzatot kapott a SofaScore-tól, ezzel csapata leggyengébb játékosa lett Caoimhín Kelleher (6.2) és Joe Gomez (6.2) mögött.

A WhoScored.com sem kímélte a magyar játékost, aki ennél a portálnál 5.3-as értékeléssel lett a Liverpool legrosszabb játékosa, s ahogy Kellehernél, nála is kiemelték gólhoz vezető hibáját.

A játékosok értékelése a WhoScored.com szerint

A Liverpool Echo sem szórta a kiemelkedő osztályzatokat, ám egyedüliként a magyar játékos kapott 3-as osztályzatot. 

 „Korán blokkolták az egyik lövését, és úgy tűnt, elvesztette a sebességét, illetve eladta a labdát a harmadik gólnál. Nem a legjobb estéje” – indokolt a lap, amely Cody Gakpót látta a „vörösök” legjobbjának 6-os osztályzattal.

A This Is Anfield szurkolói oldal szerint a 4-esre értékelt Szoboszlainál a szünetben lecserélt Kosztasz Cimikasz (3) és Darwin Núnez (3) nyújtott gyengébb produkciót. 

„Semmit sem sikerült elintéznie. Része volt a félidei hármas cserének, amely nem javított a helyzeten. Sőt, visszaesett a Liverpool teljesítménye” – fogalmaz a lap Szoboszlairól.

A liverpool.com a többi portálhoz képest kesztyűs kézzel bánt a Liverpool játékosaival, főként 5-ös és 6-os osztályzatokat kaptak a labdarúgók. Szoboszlait 5-ösre értékelték.

„Sokkal nagyobb lett vele a középpályán az intenzitás és némi gyorsaságot is adott, de Joneshoz hasonlóan neki sem volt igazán szabad mozgástere és túl könnyen adta el a labdát a harmadik gólnál. Ez a pillanat magába foglalta a Liverpool teljesítményét” – írták. 

EURÓPA-LIGA
NEGYEDDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Liverpool FC (angol)–Atalanta (olasz) 0–3 (0–1) 
Liverpool, Anfield. Vezette: Umut Meler (török)
Liverpool: Kelleher – Joe Gomez, I. Konaté, Van Dijk, Cimikasz (A. Robertson, a szünetben) – Endo (Diogo Jota, 76.), Mac Allister, Curtis Jones ( Szoboszlai, a szünetben) – Elliot (Szalah, a szünetben), Darwin Núnez (Luis Díaz, 59.), Gakpo. Mendzser: Jürgen Klopp
Atalanta: Musso – De Roon, Hien, Djimsiti – Pasalic, Éderson – Zappacosta, Koopmeiners, Ruggeri – De Ketelaere (Al. Mirancsuk, 89.), Scamacca. Vezetőedző: Gian Piero Gasperini
Gólszerző: Scamacca (38., 60.), Pasalic (83.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik