Szoboszlai Dominik: Nem iszom előre a medve bőrére, de úgy tűnik, jó úton haladunk

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.08. 09:33
Szoboszlai Dominik gólja alakította ki a Liverpool 5–1-es prágai sikerét (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Szoboszlai Dominik gólja alakította ki a Liverpool 5–1-es sikerét a Sparta Praha vendégeként az Európa-liga nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. A találkozó után a Liverpool magyar középpályása és Jürgen Klopp értékelt az M4 Sportnak.

„Örülök, hogy megszereztem az első gólomat, de remélem, nem az utolsó” – kezdett bele az M4 Sportnak adott interjújába Szoboszlai Dominik, aki az Európa-ligában először volt eredményes. – Volt néhány nemzetközi gólom a BL-ben, most elkezdtem az Európa-ligában is. Remélem, hogy ebben az idényben még folytatni tudom, de utána már vissza a BL-be” – mondta a Liverpool magyarja, akinek több lehetősége is volt a gólszerzésre, gólpasszadásra.

„Próbáltam csinálni a dolgomat. Hirtelen jött a beállás, kb. bemelegítés nélkül kellett beállnom, mert sajnos megsérült vagy csak elfáradt a középső védőnk (Ibrahima Konaté). Az elsőt lepasszoltam, a másodikat ellőttem, a harmadikat lepasszoltam, a negyediket ellőttem, ez legyen szerintem a legkevesebb” – mondta helyzeteiről Szoboszlai, akinek gólpasszát elvették, ugyanis Mohamed Szalah lesen helyezkedett. A magyar középpályás elárulta azt is, mit mondott neki Jürgen Klopp, amikor mérkőzés közben magához hívta.

„Arról beszéltünk, hogy lecseréli Mac Allistert, ezért többet kell figyelnem az Endo melletti helyet, mert az egyik fiatal srác állt be és annyit mondott, figyeljek a védekezésre” – mondta el a Liverpool 8-asa, aki sérülés miatt lemaradt a Chelsea elleni Ligakupa-döntőről, kérdésre viszont kiemelte: biztosan nem hagyja ki a nyári Európa-bajnokságot.

„Mennyire érte meg ezt (a Ligakupa-döntőt) kihagyni a foci Eb oltárán beáldozva?” – kérdezte a magyar válogatott csapatkapitányától az M4 Sport riportere.

„Még ha játszottam volna és ha olyan sérülésem lett volna, amely hosszabb ideig tart, akkor sem hagytam volna ki az Eb-t. Az még messze van, sok dolgunk van előtte, mindenki a saját csapatára és bajnokságára koncentrál, de innentől nem szeretnék kihagyni egy döntőt sem és az Eb-t sem” – szögezte le Szoboszlai Dominik, aki a hétvégi, Manchester City elleni csúcsrangadóról is beszélt.

„Látszódott rajtunk, hogy ki tudtuk zárni a City elleni mérkőzést, mert ma is úgy álltunk a meccshez, hogy tovább szeretnénk menni az Európa-ligában a következő körbe. Nem iszom előre a medve bőrére, de úgy tűnik, jó úton haladunk és most koncentrálunk a Cityre. Valószínűleg elég nagy meccs lesz, de készen állunk” – fogalmazott Szoboszlai Dominik, akit az interjú végén a mögöttünk hagyott farsangi időszakról is kérdeztek, hiszen rengeteg gyermek öltözött Szoboszlai Dominiknak, de arra a kérdésre nem kívánt válaszolni, minek öltözött volna farsangkor.

„Szerintem az eredmény jobb, mint a teljesítmény. A Sparta komoly kockázatot vállalt, okosan, de kockázatosan játszott, mi pedig volt amikor jók voltunk, volt, amikor nem. Nem volt egy fantasztikus meccs, de fantasztikus eredményt értünk el” – vélekedett Jürgen Klopp.

EURÓPA-LIGA, NYOLCADDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
SPARTA PRAHA (cseh)–LIVERPOOL FC (angol) 1–5 (0–3)
Prága, Letná Stadion, 18 349 néző. Vezette: Sánchez (spanyol)
SPARTA: Vindahl – A. Sörensen (Rynes, 43.), Vitik, Krejcí – Preciado, M. Solbakken, Kairinen (Karabec, 74.), Zeleny – Birmancsevics (Tuci, 74.), Kuchta (Olatunji, 74.), Haraslin (Laci, 65.). Vezetőedző: Briank Priske
LIVERPOOL: Kelleher – J. Gomez (Bradley, a szünetben), Quansah, I. Konaté (Van Dijk, 50.), A. Robertson – C. Elliott, Endo, A. Mac Allister (Clark, 65.) – D. Núnez (Szoboszlai, 51.), Gakpo, Luis Díaz (Szalah, 74.). Vezetőedző: Jürgen Klopp
Gólszerző: Bradley (46. – öngól), ill. A. Mac Allister (6. – 11-esből), D. Núnez (25., 45+3.), Luis Díaz (53.), Szoboszlai (90+4.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik