Sportrádió: „Én ikszre tippelnék” – Zwack Sándor az FTC–Fiorentina meccsről

Vágólapra másolva!
2023.12.13. 22:04
null
Zwack Sándor (Fotó: Földi Imre)
A Sportrádió Hazafutás című műsorában beszélgetett Szabó Szilárddal Zwack Sándor, a Zwack Unicum Nyrt. igazgatóságának 49 éves elnöke, a csapathoz évtizedekig kötődő, 2012-ben elhunyt Zwack Péter Firenzében született fia. Az ötéves kora óta meccsre járó üzletember szót ejtett a csütörtöki mérkőzésről, a Fiorentina jelenlegi helyzetéről, de azt is elmondta, hogyan tisztelgett néhai édesapja emléke előtt a firenzei klub akkori vezetősége.


„Az örök kérdés Firenzében az, hogy ki lesz a csatár, mert a csapat nem tud gólt lőni, s ez a probléma már krónikus. Nagy kérdés, hogy ki fog játszani, Beltrán vagy Nzola, illetve hogy pályára lép-e Nico González, aki az előző három mérkőzést kihagyta. Vasárnap Veronában szerepel a csapat, s az nagyon fontos meccs lesz, mert egy pontra vagyunk a negyedik helytől. A mester valószínűleg erre is gondol, így kíváncsi vagyok, kit küld a pályára. A klub számára a csoportelsőség nagyon fontos, mert senki nem akar selejtezőt játszani. Én ikszre tippelnék, mert ez lenne a legjobb mindkét félnek. Ez lenne az ideális, de a kupafoci az kupafoci”
– vélekedett a Groupama Arénában sorra kerülő, Ferencváros elleni Ekl-mérkőzésről Zwack Sándor.

A 49 éves üzletember ezután a „violák” jelenlegi helyzetéről beszélt, kiemelve, hogy Vincenzo Italiano együttese előtt ritkán látott lehetőség adódik az olasz élvonalban,

A mi szintünkön nincs még egy olyan edző, aki legalább olyan jó lenne, mint Italiano. (...) A klub eljutott arra a pontra, hogy meg kell mutassa, mi a tulajdonosok ambíciója. Az Italiano-féle fociban kell valaki, aki lövi a gólokat. Hetvenszázalékos labdabirtoklásunk volt a Roma ellen, de csak egy gól, s azt is egy védő, Martínez Quarta szerezte. A két csatárunk, Nzola és Beltrán tizenöt meccs alatt ketten négy-öt gólt lőttek, s ez siralmas. (...) Ha megnézed a mostani olasz bajnokságot, a »nagyok« – az Inter kivételével – nem muzsikálnak valami jól. Ez a Fiorentina úgy lett összerakva, hogy a hetedik-nyolcadik helyen végezzen, de most egy pontra van a negyedik helytől. Ha jönne némi extra segítség egy-két jobb játékos képében, a Fiorentina simán elérné a negyedik helyet és játszhatna a BL-ben” – fogalmazott Zwack Sándor. A gyerekkora óta a„violáknak” szurkoló Zwack elmondta, hogy édesapja halála után volt „Zwack-szék” az Artemio Franchi Stadionban.

„Amikor meghalt az édesapám, az akkori klubvezetés kiemelte azt a széket, ahol ült, s ez egy darabig ott volt, de szerintem az új tulajdonosok érkezése után eltűnt. De igen, egy darabig ott volt egy saját helye (Zwack Péternek – a szerk.), abszolút” – idézte fel a 2012-ben történteket az üzletember.

A beszélgetést ide hallgatva lehet meghallgatni.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik