FTC: Sztankovics aggodalma – kedden csak 14 játékosnak tudott edzést tartani

Vágólapra másolva!
2023.12.13. 14:58
null
Sztankovics most nem tud bő keretből válogatni (Fotó: Szabó Miklós)<br /><strong><a href="https://www.nemzetisport.hu/galeria/a-ferencvaros-edzese-a-fiorentina-elleni-ekl-meccs-elott-fotok-szabo-miklos--7529" target="_blank">A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!</a></strong><br />
A Ferencváros csütörtök kora este a Fiorentinát fogadja az Európai-konferencialiga F-csoportjának 6. fordulójában. Az FTC számára a tét a továbbjutás, ez egyetlen szerzett ponttal bebiztosítható. A találkozó előtti napon Dejan Sztankovics vezetőedző mellett Kristoffer Zachariassen válaszolt az újságírók kérdéseire.

Kristoffer Zachariassen azzal kezdte: bár kemény meccs vár rájuk erős ellenféllel, bíznak a szurkolók támogatásában.

„Lenyűgöző nemzetközi meccseket játszhattam itt a Fradiban, és holnap is elképesztő atmoszféra lesz a stadionban. A Groupama Arénában a fantasztikus szurkolóink előtt mindenképp a győzelemre törekszünk.”

Természetesen szóba került a vasárnapi, Paksi FC elleni vereség is.

„Mindig rossz veszíteni, de minden vereségből tanulni kell, ez része a futballnak. Mindig csak a következő mérkőzésre koncentrálunk, most a holnapira, levonva a Paks elleni találkozó tanulságait.”

A Nemzeti Sport kíváncsi volt: vajon bravúrnak tartaná-e a döntetlent egy olasz topcsapat ellen?

„Hazai pályán már megmutattuk, hogy bárkit le tudunk győzni, ezt szeretnénk bizonyítani holnap is. Meglátjuk, mi lesz a vége, de győzelemre törünk.”

Ezután Dejan Sztankovics következett, aki angol helyett ezúttal olaszul beszélt – a népes számú Olaszországból érkezett újságíró legnagyobb örömére.

„Nagy kihívás lesz, ezért is szép játék a futball. Firenzében az odavágón alábecsültek minket. A Fiorentina ezúttal nyomás nélkül fog játszani, már biztos továbbjutó. Mi eközben huszonkét nap alatt hét meccset játszunk. Az edzőnek ilyenkor varázslónak kell lennie, hogy rávegye a játékosokat arra, hogy futballozzanak, eddzenek és megfelelően kipihenjék magukat. A Fiorentina nincs ilyen nyomás alatt, nem kell rizikótól tartania, nem fenyegeti veszély, kipróbálhat dolgokat, miközben mi ezt nem tehetjük meg.”

A szakember elárulta: eléggé aggasztja, hogy kedden csupán 14 játékosnak tudott edzést tartani, ráadásul közülök hárman, Tokmac Nguen, Baráth Péter és Amer Gojak nincsenek nevezve az Ekl-be, vagyis rájuk nem számíthat a Fiorentina ellen. (Az nem derült ki egyértelműen, hogy csak a mezőnyjátékosokat számolta-e bele a 14-be, vagy a kapusokat is, de valószínűleg utóbbiakat nem).

„Most az jár a fejemben, hogyan tudnánk a sérülteket valahogy visszahozni a csapatba. Jelenleg úgy érzem, több munkát rakunk bele a mérkőzésekbe, mint amennyit aztán a pályán visszakapunk.”

A TELJES SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
F-CSOPORT

18.45: FTC–Fiorentina (olasz) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Fiorentina 5 3 2 13– 5 +8 11
2. FERENCVÁROS 5 2 3 8– 5 +3 9
3. Genk 5 1 3 1 6– 5 +1 6
4. Csukaricski55 2–14–12 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik