Ekl: „Bosszantó, hogy a budapesti eredménytől is függünk” – csalódott genkiek

Vágólapra másolva!
2023.12.14. 11:49
null
A Genk vezetőedzője, Wouter Vrancken is tudja, csapatának nem elég nyernie a továbbjutáshoz a Csukaricski ellen, a Fironetina budapesti győzelmére is szükségük lenne (Fotó: AFP)
A labdarúgó Európa-konferencialigában a Genk–Csukaricski mérkőzés előtt a hazaiak vezetőedzője, Wouter Vrancken arról beszélt, bosszantó, hogy nem elég győzniük a továbbjutáshoz és a budapesti Ferencváros–Fiorentina meccs eredményét is figyelniük kell, de ezt a kilencven perc alatt ki kell zárniuk és végig hinniük kell a sikerben.

 

 

A belga sajtó meglehetősen lekezelően ír az Európa-konferencialigában a Genkre váró szerb ellenfélről. „A Csukaricski egy közepes csapat, amely ellen könnyű győzelem várható a Genktől, ami azonban nem elég a továbbjutáshoz, mert az a csoport másik meccsétől is függ” írja a voetbalnieuws.be, majd ennek kapcsán idézi is a Genk vezetőedzőjét, Wouter Vranckent.

„Egyrészt bosszantó ez a helyzet, hogy a budapesti eredménytől is függünk – idézi a portál a belgák szakvezetőjét a csütörtöki meccset megelőző sajtóbeszélgetésről –, másrészt viszont a feladat egyértelmű. Nem kezdhetünk el számolgatni, az első perctől kezdve hinnünk kell a sikerben. Más felfogású ellenfélre számítok, mint az első meccsünkön, mert a Csukaricski az előző két találkozóján, a Fiorentina és a Ferencváros ellen is magasra tolt védekezéssel próbált nyomást gyakorolni az ellenfélre, a legjobbunkat kell nyújtanunk a győzelemhez.”

Amit elmondhatunk, és ezt a voetbalnieuws.be is leszögezi, a Genk abban az esetben biztosra vehetné a továbbjutást, ha két góllal nyerne a Csukaricski ellen, miközben a Fiorentina győz Budapesten. (A további eshetőségekről itt olvashat!)

Eközben az olasz sajtó már azt találgatja, kiket pihentethet az FTC ellen az „alapcsapatából” a Fiorentina vezetőedzője, Vincenzo Italiano és kik kaphatnak szerepet az eddig kevesebbet játszók közül. Általános vélemény, hogy a védelembe visszakerülhet a balhátvéd Fabiano Parisi, aki csapata legutóbbi két bajnokiját a kispadról nézte végig (mindkét meccsen Cristiano Biraghi kezdett). A középpálya védekező szekciójában a Serie A-ban ebben az idényben csak 327 percet játszó Maxime López kaphat szerepet (ő eddig is az Ekl-ben játszott többet, egy kivétellel mindegyik csoportmeccsen kezdett). Míg támadó középpályásként Antonín Barák kaphat egy esélyt, aki a Serie A-ban négy meccse egy percet nem játszott (összesen csak 108 perce van a bajnokságban ebben az idényben), és az Ekl-ben is csak kétszer kezdett, igaz, a Ferencváros elleni első meccsen, csereként beállva éppen a cseh futballista szerezte a firenzeiek első gólját.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
6. FORDULÓ
F-CSOPORT

18.45: FTC–Fiorentina (olasz) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
18.45: Genk (belga)–Csukaricski (szerb)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Fiorentina53213– 5 +811
2. FERENCVÁROS523 8– 5 +3 9
3. Genk5131 6– 5 +1 6
4. Csukaricski55 2–14–12 0

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik