Közel állt a pontszerzéshez a Topolya, de a West Ham az utolsó pillanatban megnyerte a találkozót

Vágólapra másolva!
2023.11.30. 18:35
null
A 89. percben szerezte meg a győztes találatot a fehér mezes West Ham United (Fotó: Getty Images)
A labdarúgó Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában a Topolya hazai pályán 1–0-s vereséget szenvedett az angol West Ham Unitedtől.

 

EURÓPA-LIGA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
A-CSOPORT
TOPOLYAI SC (szerbiai)–WEST HAM UNITED (angol) 0–1 (0–0)

Topolya, TSC Aréna, 4200 néző. Vezette: Allar Lindhout (Rogier Honig, Patrick Inia) – norvégok
TSC:Ilics – Calusic, Antonics, Sztojics, Cvetkovics – N. Petrovics, Kuveljics (Vlalukin, 76.), Radin (Vulics, 76.), Djakovac – Csirkovics (Sós, 86.), Milovanovics (M. Pantovics, 76.).Vezetőedző: Zsarko Lazetics
WEST HAM:
Fabianski – B. Johnson (Kehrer, 79.), Mavropanosz, Aguerd, Cresswell (Emerson, 79.) – Ward-Prowse, Soucek, Lucas Paquetá – Pablo Fornals, Mubama (Ings, 67.), Benrahma (Cornet, 67.). Vezetőedző: David Moyes
Gólszerző: Soucek (89.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Karnyújtásnyira volt a Topolyai Sport Club attól, hogy megszerezze második pontját az Európa-liga csoportkörének A jelzésű kvartettjében, azonban a 89. percben Soucek eldöntötte a három pont sorsát, így a West Ham United 1–0-s győzelmet jegyzett a TSC Arénában.

Igazi londoni időjárás fogadta a West Ham Unitedet Topolyán, ahol egész nap esett az eső és fújt a szél, s a hazai körülményeknek talán a mintegy ötszáz vendégszurkoló örült a legjobban, akik kiválóan érezték magukat az észak-bácskai kisvárosban. A vendéglátásra a szakvezetésnek se lehetett panasza, ugyanis Zsarko Lazetics, a TSC edzője a találkozó előtt elárulta, hogy míg Christian Streich, a Freiburg trénere pálinkát kapott ajándékba tőle, addig David Moyes csomagjában palicsi vörösbor lapult.

A TSC szakvezetője a mérkőzés előtt arról beszélt, hogy tanulniuk kell a Londonban 3–1-re elveszített mérkőzésből, s a labdarúgói az első játékrészben sokkal érettebb és fegyelmezettebb játékot nyújtottak, mint az angol fővárosban, s ennek meg is lett az eredménye, ugyanis Milovanovics a 11., Csirkovics pedig a 31. percben került gólhelyzetbe, de míg az előbbi lövését blokkolták, addig az utóbbinál Fabiański védett.

A második félidőben is egyenrangú ellenfele volt a West Hamnek a TSC, s úgy tűnt, hogy nem születik gól a mérkőzésen, de a 89. percben a hazai védelem figyelmetlenségét kihasználták a vendégek, s Cornet jobb oldali beadását Soucek öt méterről a jobb alsó sarokba lőtte, Ilics kapusnak esélye sem volt hárítania a lövést.

– Egyes pillanatokban jobbak voltunk, de a hajrában csökkent a koncentrációnk, amit ők azonnal kihasználtak. Ha hasonló játékot nyújtunk Athénban, akkor a győzelem is összejöhet – mondta a találkozó után Ifet Djakovac, a TSC középpályása.

A TSC legközelebb vasárnap lép pályára, amikor saját közönsége előtt fogadja a nisi Radnicskit, míg az Európa-liga A csoportjában december 14-én Athénban az Olympiakosz legyőzésével szerezheti meg a csoport harmadik helyét, ami azt jelentené, hogy tavasszal az Európa-konferencialigában folytathatná szereplését.

A csoport másik mérkőzésén
Freiburg (német)–Olympiakosz Pireusz (görög) 5–0

 

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. West Ham United 5 4 1 8–4 +4 12
2. Freiburg 5 4 1 17–5 +12 12
3. Olympiakosz Pireusz 5 1 1 3 6–12 –6 4
4. Topolyai SC 5 1 4 4–14 –10 1

 

PERCRŐL PERCRE

90+4. perc: VÉGE! A West Ham United egy utolsó pillanatokban szerzett góllal győzelmet aratott Topolyán és kiharcolta a továbbjutást. A csoportelsőség kérdése azonban még nyitott. A Topolya az utolsó körben, Görögországban szerezheti meg a harmadik helyet a csoportban. Köszönjük figyelmüket!

90. perc: Négy perc hosszabbítás következik.

89. perc: GÓÓÓÓÓL! VEZETÉST SZEREZTEK AZ ANGOLOK! Kehrer passza után Cornet az oldalvonal mellől ívelte be a labdát a 16-oson belülre, a hosszú saroknál érkező Soucek pedig öt méterről a jobb alsóba lőtt. 0–1!

87. perc: Emerson rántotta le Vlalukint, sárga lap.

86. perc: Sós Bence is pályára lépett a Topolyában, Csirkovics helyére állt be.

79. perc: Az angolok kettőt cseréltek, Johnson helyére Kehrer, Cresswell helyére Emerson állt be.

76. perc: Hármat cseréltek a hazaiak, Kuveljics helyére Vlalukin, Radin helyére Vulics, Milovanovics helyére Pantovics állt be.

72. perc: Paquetá távoli lövése egy védő hátáról szögletre vágódott, a szöglet azonban nem okozott veszélyt a hazai kapu előtt.

67. perc: Kettőt cseréltek az angolok, Mubamba helyére Ings, Benrahma helyére Cornet állt be.

63. perc: Calusic kapott utólag sárga lapot egy mezőnyben elkövetett szabálytalanságért.

61. perc: Kuveljics passzolt Milovanovicsnak, aki 12 méterről a jobb alsó sarkot vette célba, de Fabianski védeni tudott.

56. perc: Csirkovics a 16-os sarkánál kapott jó labdát, de lövése a bal felső sarok mellé szállt.

55. perc: Fornals lépett oda keményen Csirkovicsnak, sárga lap.

54. perc: Jobb oldali angol szöglet után a védőkről felpattanó labdát Ilics húzta le a levegőből.

46. perc: Elkezdődött a második félidő, csere egyik oldalon sem volt a szünetben.

Érkeznek a folytatásra a csapatok...

45+3. perc: Vége az első félidőnek! A Topolyának voltak veszélyesebb lehetőségei, azonban a kapuba egyik csapat sem tudott betalálni ezidáig.

45+1. perc: Ward-Prowse kapu elé ívelt szabadrúgását Soucek fejelte vissza középre, de a hosszú saroknál senki sem érkezett.

45. perc: Kettő perc a hosszabbítás.

45. perc: Petrovics rántotta le Paquetát, sárga lap.

41. perc: A 16-os előterében járatta a labdát a West Ham, majd Paquetá 22 méterről a léc fölé lőtt.

Lehet az angolok is értesültek a másik meccs eredményéről, hiszen ők az Olympiakosz veresége esetén is továbbjutók. Paquetáék egyelőre nem villognak.

31. perc: Elaludt az angol védelem, Csirkovics került lövőhelyzetbe az ötös sarkának közelében, de Fabianski védeni tudott.

22. perc: Kuveljics 20 méteres lövése szállt a kapu fölé. Eddig nincs miért szégyenkezniük a hazaiknak.

17. perc: Ward-Prowse szögletére Soucek érkezett a röviden, de a hazai védők tisztázni tudtak.

A másik találkozón közben a Freiburg igyekszik gyorsan kiharcolni a továbbjutást, Sallaiék már 15 perc elteltével kétgólos előnyben a görögök ellen.

13. perc: Djakovac most lőhetett, a labda egy angol védő lábáról szögletre vágódott.

11. perc: Djakovac kereste a lövőhelyzetet a 16-os előterében, majd inkább Milovanovicshoz passzolt, akinek a 13 méteres kísérletét blokkolták.

7. perc: Jobb oldali akció végén a Topolya neve mellé került az első kapuralövés, Cvetkovics passza után a röviden érkező Milovanovics pörgette kapura a labdát, de Fabianski védeni tudott.

2. perc: A találkozó első szögletét az angolok végezték el, de a beadás nem volt jó, a lecsorgót pedig Benrahma a blokkba lőtte.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés, az angolok indították útjára a labdát.

Az angolok tiszta fehérben, a Topolya kékben játszik majd.

David Moyes az angolok vezetőedzője elmondta, hogy türelmesnek kell lenniük, és figyelniük kell, hogy a hazaiak ne kontrázzák le őket. A szakvezető elmondta, hogy kielemezték a Topolya Partizan elleni mérkőzését, ami alapján a szögleteknél kell majd figyelniük, hiszen a TSC négy gólja közül három sarokrúgást követően született.

A Topolya jó hangulatban készülhetett a mai összecsapásra, hiszen a bácskaiak a hétvégén nagy skalpot gyűjtöttek. Sósék a Partizan Beograd otthonában tudtak 4–0-ra nyerni. Ahhoz az összecsapáshoz képest két helyen változtatott Lazetics mester, bekerült a kezdőbe Kuveljics és Antonics, kikerült Miloszavljevics és Krisztics.

A West Ham United 3–1-s sikerével véget ért londoni mérkőzés összefoglalójátITTolvashatják.

Helyszíni kollégánk jelenti, hogy az egész napos eső ellenére a pálya minősége kiváló, nincs akadálya a mérkőzés megrendezésének.

Köszöntjük Önöket! Hamarosan kezdődik a Topolya utolsó hazai mérkőzése az Európa-liga csoportkörében. A bácskai együttes ellenfele az Ekl-címvédő, angol West Ham United lesz. Tartsanak velünk!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik