Ekl: külvárosi, romos környéken lép este pályára a Ferencváros

Vágólapra másolva!
2023.11.30. 13:32
null
Ebben a stadionban játszik este a Ferencváros
A leszkovaci stadion kívül és belül is modern, az aréna környéke azonban finoman fogalmazva is lepusztult. Omladozó öreg lakóházak és számtalan gyártelep veszi körül, a Ferencvárosnak az Ekl-ben este 21 órától a Csukaricski ellen a vadonatúj Dubocsica Stadionban kell helytállnia.

A környék lehangoló… Olyan, mintha az ember ötven évet visszarepült volna az időben. Jobbról omladozó, üresen álló, ablakok nélküli családi házak, balról szürke gyártelepek. A Dubocsica Stadionhoz vezető út egészen különleges látvány, égig nyújtózkodó gyárkémények, véget nem érő téglalerakatok, sóder- és homokkupacok a mellettük várakozó ősrégi betonkeverőkkel.

Az FTC-címer már a stadionban
Az FTC-címer már a stadionban

Finoman fogalmazva is szürreális látvány a lepusztult környék szélén meghúzódó modern stadion, a Dubocsica Stadion üde színfoltja a környéknek. Az aréna a városvezetés behatárolt anyagi lehetőségei miatt lepusztult állapotban volt, a csapat régimódi lelátók előtt játszotta hazai mérkőzéseit, gyakran nem volt áramellátás, máskor pedig vandálok rongáltak a létesítményben.

Két és fél évvel ezelőtt az állam azonban megelégelte a lepusztult szerb stadionokat, hármat-négyet felújított azóta, a szerencsések között van a leszkovaci aréna. A régi létesítményt 2021 nyarán elbontották, 2023 tavaszára pedig el is készült a modern, új stadion, amely 8000 nézőnek biztosít kényelmes, kulturált szurkolást.

Noha a pálya talaját úgynevezett hibrid – természetes és mesterséges – fű egyvelege borítja, a talaj szemmel láthatóan rossz állapotban van, Dejan Sztankovics vezetőedző és stábja erre is felkészítette a Ferencváros labdarúgóit. A magyar bajnok 21 órától a Csukaricski ellen lép pályára az Európa-konferencialiga csoportkörének utolsó előtti, 5. fordulójában, ha a zöld-fehérek ismét szeretnék megélni a nemzetközi kupatavaszt, a győzelem kötelező a csoportban pont nélkül álló szerb együttes ellen.

Impozáns a belső is
Impozáns a belső is

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
F-CSOPORT – a csütörtöki program
21.00:
Csukaricski (szerb)–FTC, Leszkovac (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!
21.00:Fiorentina (olasz)–Genk (belga)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Fiorentina42211– 4 +78
2. FERENCVÁROS413 6– 4 +26
3. Genk413 5– 3 +26
4. Csukaricski44 1–12–11

0

A környék épületei már kevésbé modernek
A környék épületei már kevésbé modernek

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik