Ekl: Európában az apró részletek döntenek életről és halálról – Sztankovics

BORBOLA BENCE (Leszkovac)BORBOLA BENCE (Leszkovac)
Vágólapra másolva!
2023.11.29. 18:48
null
Dejan Sztankovics a sajtótájékoztatón (Fotó: fradi.hu)
Csütörtökön a Ferencváros a Csukaricski otthonában lép pályára a labdarúgó Európa-konferencialigában. Íme, így várja a mérkőzést Dejan Sztankovics, az FTC vezetőedzője!

 

– Hogy érzi? Vért kell majd izzadni a Csukaricski legyőzéséhez?
– Számomra mindig az előttünk álló mérkőzés a legfontosabb. Egyértelmű célunk: győzni szeretnénk. A játékunkkal nem volt gond az utóbbi időben, de az eredmények nem úgy alakultak, megvoltak a lehetőségeink, hogy lezárjuk a meccseket, mégsem tettük meg… Jól ismerem a Csukaricskit, az edzőket, a vezetőket, jó csapat, tele lendülettel, fiatalsággal. Agresszív játékot várok tőlük, mindent ki kell adnunk magunkból, hogy megszerezzük a három pontot.

– Csak a győzelem elfogadható?
– Egyértelműen. Nagyon fontos mérkőzés vár ránk, kilencven percen át kell fókuszálnunk. Sokszor elmondtam már, ez nem Európa-konferencialiga erősségű csoport, sokkal inkább Európa-liga szintű. Európában az apró részletek döntenek életről és halálról.

– Min múlhat csütörtökön a győzelem?
– A gyilkos ösztönnek meg kell lennie az ellenfél kapuja előtt. Ebben mindenképpen javulnunk kell. Rendre megvannak a lehetőségeink, mégsem zártuk le a találkozókat.

– A Csukaricski tét nélkül futballozhat. Ez hátrány a Fradi számára?
– Sokat jelent, ha egy játékos felszabadultan futballozhat. De meg kell mutatnunk, hogy a Ferencváros a nagyobb klub. Jelentős céljaink vannak, ennek szellemében kell teljesítenünk az előttünk álló mérkőzésen. Láttam a Fiorentina elleni hazai meccsét a Csukaricskinek, egyáltalán nem számítok könnyű találkozóra.

– A stadion szép, modern, de a pálya talaja nem tűnik ideálisnak. Ez mekkora gondot jelenthet?
– Jól emlékszem arra, amikor legutóbb rossz talajú pályán játszottunk... Kecskeméten nem alkalmazkodtunk jól a körülményekhez. Most ebben is jobbnak kell lennünk. De nem szeretnék kifogásokat keresni, ezen nem múlhat a sikerünk.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, CSOPORTKÖR
5. FORDULÓ
F-CSOPORT – a csütörtöki program
21.00:
Csukaricski (szerb)–FERENCVÁROS, Leszkovac
21.00: Fiorentina (olasz)–Genk (belga)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Fiorentina 4 2 2 11–4 +7 8
2. FERENCVÁROS 4 1 3 6–4 +2 6
3. Genk 4 1 3 5–3 +2 6
4. Csukaricski 4 4 1–12 –11 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik