Ekl: Varga Roland lett a Sepsi OSK gólrekordere a nemzetközi porondon

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2023.08.12. 07:14
null
Varga Roland (pirosban) a Sepsi OSK legeredményesebb cseréje: a 24-szeres válogatott szélső az Aktobe ellen a 89. percben szerezte meg a mérkőzés egyenlítő gólját (FOTÓ: SEPSI OSK)
Varga Roland lett csütörtök este a Sepsi hőse, megmentője és egyben klubrekordere is: a támadó két hét leforgása alatt a harmadik Európa-konferencialiga-mérkőzésén is betalált, és immár a székelyföldi klub gólrekordere az európai kupákban.


Nagyszerű formában futballozik Varga Roland, aki akárcsak a ­CSZKA Szófia elleni két Konferencialiga-selejtezőn, a kazah FC Aktobéval szemben is csereként beállva volt eredményes – alig ötven játékperc alatt szerezte a három gólt. A mostani egyben a legértékesebb találat is, hiszen amíg a bolgár ­ezüstérmes elleni góljai csupán biztosabbá tették a Sepsi győzelmét, az Aktobe ellen 0–1-es állásnál egyenlített – némi szerencsével, egy védőn megpattanó átlövéssel – a 89. percben. A labdarúgó immár vérbeli kupaspecialistának számít Szentgyörgyön, Sepsi-karrierje eddigi összes találatát ilyen sorozatban szerezte: három Ekl-gólja mellett az előző idényben a Román Kupában lőtt kettőt. Teljesítményének egyik legjobb fokmérője, hogy immár nemcsak az erdélyi magyar nyelvű sajtó, hanem a román média is kíváncsi volt a véleményére a találkozó után.

„Nehéz mérkőzés volt, nem vagyunk megelégedve az eredménnyel, de lesz még egy visszavágó a jövő héten – mondta Varga Roland. – Nincs más választásunk, idegenben kell nyernünk, győzni megyünk Aktobéba. Nem akartunk itthon kikapni, ezért egy-nullás hátrányban mindent megpróbáltunk, és a végén a második gólra is megvolt az esélyünk, de az már sajnos nem sikerült.”

A Sepsi egyik legjobbja szerint a kazah csapat semmivel sem lepte meg őket, pontosan azt kapták, amit a videóelemzéseken is láttak tőle. A hétvégére kiírt, de elhalasztott CFR elleni bajnoki találkozóról pedig úgy nyilatkozott: mindenki jobban szereti a mérkőzéseket az edzéseknél, ő maga szívesen játszik akár háromnaponta is.

A szakmai stáb viszont nem bánja a kolozsvári találkozó elmaradását, mert a jövő heti kazahsztáni út megszervezése korábban nem tapasztalt nehézségekbe ütközött: csak ötven utast szállítani képes repülőgépet sikerült bérelni, és már kedden elindul a csapat a csütörtöki aktobei visszavágóra. Hadnagy Attila klubigazgató szerint ráfér némi pihenés az egy hónap alatt nyolc meccset veretlenül ledaráló csapatra, mert hétfőn az Otelul Galati és most az Aktobe ellen is már „öregesen” játszott a mindkétszer csak a hajrában egyenlítő hazai csapat. A sportvezető ennek ellenére optimista a továbbjutást illetően, és bár hivatalos, román nyelvű nyilatkozatában még ötvenszázalékos esélyről beszélt, távozáskor magyarul egy „Nyugi, továbbjutunk!” felkiáltással búcsúzott el.

Liviu Ciobotariu, a Sepsi OSK vezetőedzője szerint is lassú volt csapata az első félidőben, de az Aktobe egyik erősségének számító ellentámadásoktól tartva kerülni akarta a kockázatot.

„Az nagyon nem tetszett, ahogyan a gólt kaptuk, viszont gratuláltam a játékosoknak a második félidőben mutatott hozzáálláshoz  – mondta Liviu Ciobotariu.– Az ilyen zártan védekező csapatok ellen jó átlövések vagy beívelések kellenek, de a beadásaink most nem voltak az elvárt szinten. Előfordul az ilyen. Az eredmény így is reményt ad a visszavágóra.”

A Sepsi trénere a bajnoki találkozó elmaradása miatt péntekre szabadnapot adott labdarúgóinak. A szentgyörgyi klub közben egy távozó játékost is bejelentett, Rares Ispas az élvonalba frissen feljutott Poli Iasi csapatához szerződött. A 22 éves balhátvéd az előző két idényben 57 mérkőzésen szerepelt a Sepsi színeiben, de a nyári edzőváltás óta egyetlen percet sem játszott, be sem nevezték az Európa-konferencialigába.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik