Ekl-selejtező: Bele kell álljunk a küzdelembe! – Máté Csaba

BORBOLA BENCEBORBOLA BENCE
Vágólapra másolva!
2023.08.09. 19:21
null
Máté Csaba szerint játékosainak keményen oda kell tenniük magukat a párharcokba (Fotó: Török Attila, archív)
A Ferencvárost irányító Máté Csaba szerint fel kell készülniük a máltai Hamrun Spartanstól várható kemény harcmodorra a csütörtöki Európa-konferencialiga-selejtező előtt.

– Legutóbb négy éve járt itt a csapattal, amikor Szerhij Rebrov volt a vezetőedző. Emlékszik a Valletta elleni meccsre, vagy összemosódnak az események?
– Emlékszem a mérkőzésre – válaszolta az FTC-t irányító Máté Csaba a csütörtöki meccset megelőző hivatalos sajtótájékoztatón. – Az első összecsapáson a Groupama Arénában három egyre győztünk, előnyt szereztünk otthon, a visszavágón azt kaptuk a hazaiaktól, amit vártunk. Mentek, harcoltak. De ez minden egyes alkalommal így volt Máltán, amikor korábban itt jártam a Ferencvárossal, és a magyar válogatottal sem játszottunk itt soha könnyű mérkőzést.

– A Hamrun Spartans négy európai kupameccsén tíz sárga lapot és egy piros lapot gyűjtött össze. Felkészültek erre a fajta keménységre?
– Keményen oda kell tenni magunkat a párharcokba! Nem gondolom, hogy a máltai csapatból bárki sérülést akarna okozni a mieinknek. Fel kell venni a kesztyűt, sok párharc lesz, bele kell álljunk a küzdelembe.

2500 NÉZŐT VÁRNAK A MECCSRE
A csütörtök este, 19.30-kor kezdődő összecsapáson a Hamrun Spartans aNemzeti Stadionban,Ta' Qaliban fogadja a Ferencvárost. A hazai együttes más esetben a jóval kisebb pályáján fogadná ellenfeleit, csakhogy ebben a selejtezőszakaszban már szigorú előírásoknak kell megfelelni, arról nem is beszélve, hogy a magyar bajnok elleni összecsapásra több mint 2500 nézőt várnak, annyi pedig be sem férne a Hamrun megszokott létesítményébe, ott csupán az egyik oldalon van egy szerény lelátó.

– Sok idő nem volt ráhangolódni a Hamrun Spartans együttesére, hiszen vasárnap még Fehérváron játszottak. Mire hívta fel játékosai figyelmét?
– Akik Fehérváron sokat játszottak, mindenképpen regenerálódniuk kellett. A többiek más jellegű munkát végeztek, jóformán egy-másfél nap alatt kellett a játékosokat tájékoztatni, videóanyagot mutatni, és begyakorolni a dolgokat az edzésen. Nehéz ritmus ez, de azért ezt az elmúlt időszakban szerencsére megszokhattuk. Fontos, hogy ezt jól menedzseljük, és mindig friss játékosok legyenek a pályán.

– A védelem jobb oldalán Botka Endre és Henry Wingo sérülése miatt némileg szorult helyzetbe kerültek. Cebrail Makreckis csapatba állítása óta jól megoldotta ezt a posztot, nemde?
– Korábbi csapatainál játszott már ezen a poszton. Úgy gondoltuk, abba a helyzetbe, amibe kerültünk, ő lehet a legjobb megoldás. Szerintem jól teszi a dolgát, helytállt, minden mérkőzésen végig a pályán volt. Bízunk benne, hogy bírja erővel, de természetesen várjuk vissza a többi játékosunkat is a sérüléséből.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS
Csütörtök, 19.30:
Hamrun Spartans (máltai)–Ferencváros (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik