Ekl: Mintha a Fradi ellen játszottunk volna idegenben – Blagojevics

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
Vágólapra másolva!
2023.08.11. 00:22
null
Blagojevics szerint megterhelő összecsapáson van túl a DVSC (Fotó: Dömötör Csaba)
Mint ismert, csütörtök este gól nélküli döntetlenre végzett a Debreceni VSC a Rapid Wien vendégeként az Európa-konferencialiga 3. selejtezőkörének első mérkőzésén. Szrdjan Blagojevics, a DVSC szerb vezetőedzője szerint megterhelő összecsapáson van túl az együttese, amely helyt állt az egyik legjobb osztrák csapat otthonában.

 

„Roppant kimerítő meccsen vagyunk túl, amelyet egy nagyon jó vetélytárs ellen vívtunk – mondta Blagojevics. A Rapid Wien az egyik legjobb osztrák csapatként a párharc esélyese volt, de örülök, hogy életben maradtunk, a visszavágó dönti el a sorsunkat. A Rapid nagyon erősen, agresszívan védekezett, letámadott, ezért kellett azt a harcmodort választanunk, amit. Szeretem az ilyen meccseket, amikor az ellenfél ilyen stílusban játszik, mert nyomás alatt hozhatunk gyorsabban jó döntéseket. Az összecsapást az FTC elleni csatákhoz tudnám hasonlítani, olyan érzésem volt ezen az estén, mintha a Fradi ellen játszottunk volna idegenbeli meccset. Kemény dió volt megvalósítani a tervünket, de dicséret illeti a játékosaimat, mert odatették magukat, védekezésben is helyt álltak egy intenzív mérkőzésen, jól reagáltak a helyzetre – köszönöm nekik a mai munkájukat! Azonban hozzátenném, ennél is jobb teljesítményre vagyunk képesek. A következő összecsapáson – reményeim szerint – ütőképesebbek leszünk.”

Ezután lapunk rákérdezett, a döntetlen ismeretében továbbra is a Rapidot tartja-e a párharc esélyesének?

„Erősebb bajnokságban játszik, mint mi, s mivel nagyon jó csapat, amely előttünk jár, a nemzetközi színtéren is rutinosabb, ezért még mindig azt gondolom, nagyobb az esélye a továbbjutásra. De a következő meccset a saját szurkolóink előtt játsszuk, ami örvendetes. Nem azért harcoltunk az előző idényben, hogy ezen a ponton feladjuk, szeretnénk kihasználni a lehetőséget, úgyhogy mindent ki kell adnunk magunkból a visszavágón.”

A Rapid vezetőedzője a visszavágóra is letámadásra építő futballt ígér

Noha a Rapid Wien fanatikusai a Debreceni VSC elleni gól nélküli döntetlent követően megtapsolták kedvenceiket, alighanem van bennük némi hiányérzet a végeredmény miatt. A mérkőzést követően Zoran Barisic, a zöld-fehérek vezetőedzője nem akart rosszat mondani a csapatára, szerinte játékosai jó teljesítményt nyújtottak.

„Megerősítést nyert, hogy a Debrecen nagyon erős csapat, ütőképes ellenfélnek bizonyult. Az első félidőben remekül játszottunk, veszélyes akciókat vezettünk, helyzeteket dolgoztunk ki, ám nem találtunk be. Tudtuk, hogy a Debrecen hátulról építi támadásait, ezért mindenképpen magas letámadással próbálkoztunk és sikerült is megzavarni a labdakihozatalait, amiből gólhelyzeteket teremtettünk – ez az attitűd a visszavágóra is megmarad. A fordulás után a DVSC előtt is akadtak helyzetek. Nehéz megmondani, miért nem voltunk hatékonyak a kapu előtt, a LASK ellen is valami hasonlót éltünk át, ettől függetlenül fontos és előremutató, hogy kialakítottunk helyzeteket, előbb-utóbb ennek meglesz a jutalma. A gólképtelenség oka ezen az estén abban keresendő, hogy volt, amikor az ellenfél kapusa védett, volt, amikor mi hoztunk rossz döntést vagy nem voltunk kellően nyugodtak. Nem akarok rosszat mondani a csapatra, mert jól játszottak a srácok. Amint arra számítani lehetett, izgalmas marad a párharc visszavágója, nyitott a továbbjut kérdése.”


EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
3. FORDULÓ, ELSŐ MÉRKŐZÉS

Rapid Wien (osztrák)–Debreceni VSC 0–0
Bécs, Weststadion, 17 200 néző. Vezette: Hennessy (ír)
RAPID WIEN: Hedl – Schick, Querfeld, Cvetkovics, Auer – Kühn (Strunz, 81.), Sattlberger (Greil, 69.), Kerschbaum, Grüll (Bajic, 89.) – Seidl (Mayulu, 81.), Burgstaller. Vezetőedző: Zoran Barisic
DVSC: Megyeri – Kusnyír, Dreskovics, Romancsuk, Manrique – Lagator, Loncsar (Mojzis, 90+2.) – Szécsi (Domingues, 61.), Dzsudzsák (Varga J., 90+2.), Joao Oliveira (Kiziridisz, 70.) – Dorian Babunszki (Bárány, 70.). Vezetőedző: Szrdjan Blagojevics

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik