Ekl: Moffi ollózása sem ért győzelmet a Nice-nek; Kerkezék kikaptak

Vágólapra másolva!
2023.04.13. 23:03
null
Terem Moffi duplázott, második gólja különösen szép volt (Fotó: AFP)
Az FC Basel 2–2-es döntetlent játszott a Nice-szel az Európa-konferencialiga negyeddöntőjében csütörtökön, míg Kerkez Milos csapata, az AZ kétgólos vereséget szenvedett Belgiumban az Anderlechttől. A Fiorentina Poznanban szinte eldöntötte a továbbjutás sorsát.

LECH POZNAN–FIORENTINA 1–4

Nem kellett sokáig várni a mérkőzés első találatára, Arthur Cabral a 4. percben egy lövés utáni kipattanót értékesített és előnyhöz juttatta a Fiorentinát. A 20. percben a jobb oldalon vezetett támadást a Lech Poznan, a beadás utánIshak fejelte le a labdát Kristoffer Veldének,s a norvég csatár állítgatás nélkül a tizenhatosról kilőtte a bal alsót. A szünetre mégis az olaszok mehettek előnnyel,Biraghi második beadása már embert talált középen, Nicolás González bólintott a lengyel csapat kapujába.

A szünet után is az olaszok domináltak, előbb Giacomo Bonaventura, majd Jonathan Ikoné talált be, s háromgólosra növelték előnyüket. A lengyel csapat a hazai 4–1-es vereség után nagyon nehéz helyzetben utazik jövő héten Olaszországba.

ANDERLECHT–AZ 2–0

Kétgólos hátrányban várhatja a visszavágót Kerkez Milos csapata, az AZ. Az Anderlecht az első félidőben a panamai Michael Murillo fejes góljával került előnybe, majd a 70. percben Majeed Ashimeru találatával a belgák kialakították a 2–0-s végeredményt.

FC BASEL–NICE 2–2

Büntetőből a svájciak szerezték meg a vezetést az első félidő közepén, előnyük azonban nem tartott sokáig, ugyanis jött Terem Moffi. A Nice remek formában lévő nigériai csatára előbb egyenlített, a játékrész hosszabbításában pedig egy remek ollózós góllal a vezetést is megszerezte a franciáknak.

MOFFI OLLÓZÓS GÓLJA

A tizenegyest értékesítő Zeki Amdounia szünet után ismét betalált, a svájci válogatott játékos góljának köszönhetően csapatának megmaradt az esélye a továbbjutásra.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
NEGYEDDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉSEK
Lech Poznan (lengyel)–Fiorentina (olasz) 1–4
(Velde 20., ill. Arthur Cabral 4., N. González 41., Bonaventura 58., Ikoné 63.)
Anderlecht (belga)–AZ (holland) 2–0 (Murillo 22., Ashimeru 70.)
FC Basel (svájci)–Nice (francia) 2–2 (Amdouni 26. – 11-esből, 71., ill. Moffi 38., 45+1.)

KORÁBBAN
Gent (belga)–West Ham United (angol) 1–1
(Cuypers 57., ill. Ings 45+3.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik