Ekl: a Köln edzője szerint szerencse is kellett a kapott gólokhoz

BORSOS LÁSZLÓ (Köln)BORSOS LÁSZLÓ (Köln)
Vágólapra másolva!
2022.08.19. 08:53
null
Az 1. FC Köln trénere szerint a szerencse is kellett a Fehérvár sikeréhez (Fotó: Getty Images)
Steffen Baumgart szerint csapata remekül futballozott a kiállításig, s a Fehérvártól elszenvedett 2–1-es hazai vereség ellenére sem lehet elégedetlen együttese teljesítményével, ám elismerte, hogy a magyarok remekül védekeztek és a széleken is veszélyesek voltak.

A RheinEnergieStadionban minden hazai szimpatizáns, játékos és stábtag arcáról meglepettséget és csalódottságot lehetett leolvasni – leszámítva Steffen Baumgartét. Ahhoz képest, hogy csapatára váratlanul nagy csapást mértek, a tréneren nem éreztünk különösebb frusztrációt, a sajtótájékoztatón érzelmektől mentesen, hideg fejjel értékelt.

Mi tagadás, az eredménnyel nem lehetek elégedett – kezdte az 1. FC Köln vezetőedzője. – Az első húsz percben remekül játszottunk, aztán jött egy krimiszerű piros lap és felborult a játékunk. A teljesítményünkkel a vereség ellenére sem lehetek elégedetlen. A csapatom mindent megtett, beleadott, a labdabirtoklásunk rendben volt, de nem alakítottunk ki annyi helyzetet, amennyit szerettünk volna, mert nagyon jól védekezett az ellenfelünk. A kiállítást követően megbomlott a szervezettségünk, pedig arra lett volna szükség, hogy nyugodtan játsszunk tovább, de ez nem sikerült a második félidőig, s az ellenfelünk támadójátéka hatékonynak bizonyult. Az, hogy piros lapot kap valamelyik játékosom, előfordulhat, két ilyen kapott gól azonban nem esik meg minden nap, szerencse is kellett hozzájuk. A fordulás után feljavult a játékunk, de eredményességben nem volt foganatja. Megfelelő előkészületre lesz szükség, higgadtan kell pályára lépnünk a visszavágón, de ismerik a Kölnt, nehéz lesz minket megfékezni, teljes gázzal küzdünk majd. A párharc két meccsen dől el, győzni megyünk Magyarországra.

A Nemzeti Sport az iránt érdeklődött, milyen csapatnak ismerte meg a Fehérvár FC-t és milyen edzőnek Michael Borist.

A mérkőzés előtt is jó véleménnyel voltam Michael Borisról, s most sincs ez másként. Tudtuk, hogy jó csapat a Fehérvár, ezt ezen a mérkőzésen is bizonyította, hiszen nagyszerűen védekezett, ezért kevés helyzetet dolgoztunk ki, valamint a széleken is tudott érvényesülni. Kemény menet lesz a visszavágó, de felemelt fejjel fogunk érkezni Székesfehérvárra, s azon leszünk, hogy korrigáljuk, amit ma elrontottunk.”

EMLÉKEZTETŐ

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
PLAYOFF, 1. MÉRKŐZÉS
1. FC Köln (német)–Fehérvár FC 1–2 (1–2)
Köln, RheinEnergie Stadion, 45 000 néző. Vezette: Tiago Martins (portugál)
1. FC Köln:
Schwäbe – Schmitz, Hübers, Chabot, Pedersen (Kilian, a szünetben) – Szkiri, Hector – Thielmann (Maina, 60.), Ljubicic (Olesen, 76.), Kainz (Adamjan, 76.) – Dietz (Tigges, 76.). Vezetőedző: Steffen Baumgart
Mol Fehérvár FC:
Kovács D. – Nego, Larsen, Stopira, Sabanov, Hangya – Bamgboye (Lednev, 85.), Rúben Pinto (Pokorny, 90+4.), Fiola, Dárdai P. (Heister, 80.) – Zivzivadze (Lüftner, 90+4.). Vezetőedző: Michael Boris
Gólszerző: Dietz (13.), ill. Zivzivadze (33.), Dárdai P. (40.)
Kiállítva: Chabot (20.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik