Videó: az El hivatalos oldala felidézte Koman Vladimir gólját

Vágólapra másolva!
2021.10.21. 16:11
null
Az El hivatalos oldala felidézte Koman Vladimir gólját (Fotó: Szabo Miklós, archív)
Koman Vladimir szeptemberben az Indiai Szuperligában szereplő Chennaiyin FC-be szerződött. A 32 éves korábbi magyar válogatott középpályás régebben több nagynevű csapatban is futballozott, egyik legrangosabb állomáshelye a jelenleg az olasz élvonalban szereplő Sampdoria volt, melynek színeiben napra pontosan 11 éve volt eredményes az Európa-liga csoportkörében, a Metaliszt ellen. Ezt a találatot idézte fel a kupasorozat hivatalos Twitter-oldala.

 

A 2009-es U20-as világbajnokságon bronzérmet szerző, s a torna Ezüstcipőjét is elnyerő Koman Vladimir 2005 és 2012 között tartozott a Sampdoria kötelékébe. Az olasz klub felnőttcsapatában az egyetlen gólját éppen a fent említett El-meccsen – amelyen 2–1-es vereséget szenvedtek – szerezte 2010 októberében. Emlékezetes, hogy a Samp a Debrecennel együtt az I-csoportban szerepelt, és a felek második egymás elleni mérkőzésén éppen Koman volt a csapatkapitány – a hős mégis Kabát Péter lett, akinek duplájával 2–0-ra diadalmaskodott a Loki. Igaz, addigra már mindkét csapat kiesése biztossá vált.

Nem szűkölködött magyar vonatkozásokban a kvartett, hiszen akkoriban a PSV-ben szorgoskodott Dzsudzsák Balázs, aki gólt is szerzett a genovai gárda kárára 2010. szeptember 16-án, de Koman sem panaszkodhatott, gólpasszt jegyzett az 1–1-re végződő összecsapáson.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik