Európa-liga: Soriano Nyilasi Tibor nyomdokaiba lépett

Vágólapra másolva!
2014.05.15. 10:57
A Red Bull Salzburgban szereplő Jonathan Soriano lett a tegnap este befejeződött Európa-liga legeredményesebb játékosa nyolc góljával, egyben ő lett a negyedik, aki osztrák klub tagjaként volt a legeredményesebb egy európai kupasorozatban.

A nyolc gólig jutó Soriano a héttel záró valenciai Paco Alcácert előzte meg a listán. Hat gól szerepel a Ludogorec Razgradban futballozó Roman Bezjak neve mellett. Olcan Adin (Trabzonspor), Jermain Defoe (Tottenham) és Kevin Gameiro (Sevilla) öt gólig jutott.

Soriano a negyedik, aki osztrák klub tagjaként végez egy európai kupasorozat élén. Korábban az 1995-96-os szezonban a KEK-döntőig jutó Rapid Wien csatára, Carsten Jancker hat találattal, a Deportivo La Corunában szereplő Bebetóval holtversenyben végzett az élen.

A cseh szabadrúgás-specialista, Antonín Panenka 1984–85-ben öt góllal (holtversenyben a Dinamo Moszkvában játszó Valerij Gazzajevvel és az evertonos Andy Grayjel) lett első, és csapata, a Rapid Wien csak a KEK-döntőben kapott ki az Evertontól 3–1-re.

Egy évvel korábban Nyilasi Tibor fölényesen nyerte meg a gólvágók versenyét az UEFA-kupában. Az Austria Wien magyar kiválósága kilenc gólt szerzett, csapata többek között az Intert is elbúcsúztatta, és csak a negyeddöntőben esett ki a Tottenhammel szemben. Nyilasi mögött hármas holtverseny volt a második helyen hat-hat góllal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik