Az El-ben is török csapatot kapott a Juve, Gulácsiék az Ajaxot

Vágólapra másolva!
2013.12.16. 12:57
null
A legjobb 32 párosítása az Európa-ligában
A svájci Nyonban elkészítették a labdarúgó Európa-liga egyenes kieséses szakasza első fordulójának párosítását. A legjobb 16 közé jutásért rendezett párharcok közül a Swansea–Napoli és a Dinamo Kijev–Valencia ígérkezik a legizgalmasabbnak.

 

A LEGJOBB 32 PÁROSÍTÁSA
Dnipro (ukrán)–Tottenham (angol)
Betis (spanyol)–Rubin Kazany (orosz)
Swansea (angol)–Napoli (olasz)
Juventus (olasz)–Trabzonspor (török)
Maribor (szlovén)–Sevilla (spanyol)
Plzen (cseh)–Sahtar Doneck (ukrán)
Csornomorec Odessza (ukrán)–Lyon (francia)
Lazio (olasz)–Ludogorec (bolgár)
Esbjerg (dán)–Fiorentina (olasz)
Ajax (holland)–Salzburg (osztrák)
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)–Basel (svájci)
Porto (portugál)–Eintracht Frankfurt (német)
Anzsi Mahacskala (orosz)–Genk (belga)
Dinamo Kijev (ukrán)–Valencia (spanyol)
PAOK (görög)–Benfica (portugál)
Liberec (cseh)–AZ (holland)

Az első mérkőzéseket az elöl álló csapatok otthonában rendezik február 20-án, a visszavágókra egy héttel később, február 27-én kerül sor.

A NYOLCADDÖNTŐ ÁGRAJZA
Liberec (cseh)/AZ (holland)–Anzsi Mahacskala (orosz)/Genk (belga)
Lazio (olasz)/Ludogorec (bolgár)–Dinamo Kijev (ukrán)/Valencia (spanyol)
Porto (portugál)/Eintracht Frankfurt (német)–Swansea (angol)/Napoli (olasz)
Csornomorec Odessza (ukrán)/Lyon (francia)–Plzen (cseh)/Sahtar Doneck (ukrán)
Maribor (szlovén)/Sevilla (spanyol)–Betis (spanyol)/Rubin Kazany (orosz)
Dnipro (ukrán)/Tottenham (angol)–PAOK (görög)/Benfica (portugál)
Maccabi Tel-Aviv (izraeli)/Basel (svájci)–Ajax (holland)/Salzburg (osztrák)
Juventus (olasz)/Trabzonspor (török)–Esbjerg (dán)/Fiorentina (olasz)

Az elöl álló csapatok kezdik hazai pályán a párharcot. A párharcok első felvonásait március 13-án rendezik, a visszavágókat egy héttel később.

A SORSOLÁS

A Bajnokok Ligája után ismerős arc az Európa-liga sorsolásán, Gianni Infantino UEFA-főtitkár vezeti fel a nyoni eseményt. A csapatok bemutatása zajlik jelenleg, hamarosan kiderül, ki kivel csap össze. A sorsolásban Ciro Ferrara, a 2013–2014-es kiírás döntőjének nagykövete segédkezik. A finálét 2014 májusában Torinóban, a Juventus stadionjában rendezik.

Elsőként épp az edzőváltás után álló Tottenham került elő a kalapból, az angol csapat az ukrán Dnipróval csap össze – immár új tréner irányításával. Egy újabb Premier League-klub, a Swansea is korán előkerült, a walesiek ellenfele a Napoli lesz.

A Juventus ismét török csapattal találkozik a Bajnokok Ligája-kiesés után (ki ne emlékezne a Galatasaraytól elszenvedett vereségre), nevezetesen a Trabzonsporral. Két BL-ből kieső csapat is összecsap, nevezetesen a Plzen és a Sahtar Doneck.

A sorozat negyedik olasz csapata, a Lazio Bulgáriába utazik, méghozzá a Ludogorechez. Gulácsi Péter csapata, a Salzburg nehéz ellenfelet kapott: a holland Ajaxot. A Paulo Sousa irányította Maccabi Tel-Aviv a Basellel mérkőzik meg. A portugál tréner a Videotonnal már találkozott a sorozatban a svájci csapattal. A Köteles Lászlót foglalkoztató KRC Genk az Anzsi Mahacskalával csap össze.

A sorsolásnak még nincs vége, jön a nyolcaddöntő ágrajzának sorsolása. A legjobb 16 között olasz párharcot is rendezhetnek, ugyanis a Juventus és a Fiorentina egy ágra került. A nyolcaddöntőben Tottenham–Benfica, illetve Porto–Napoli, Valencia–Lazio és Ajax–Basel rangadó is összejöhet. Sevillai derbi is lehet a negyeddöntőbe jutásért, ugyanis a Sevilla egy ágon van a Real Betisszel.

ELŐZMÉNYEK

Az utolsó csoportkört követően kialakult a legjobb 32 mezőnye az Európa-ligában. A hétfői sorsoláson elkészítik az egyenes kieséses szakasz párosítását, sőt, a nyolcaddöntő ágrajza is meglesz. A továbbjutó 24 csapathoz csatlakozott a Bajnokok Ligájából átkerült 8 együttes.

Az egyenes kieséses szakaszban azonos nemzetiségűek és azonos csoportból továbbjutók nem kerülhetnek össze, így érdemes egy pillantást vetni rá, melyik csapatnak kik is lehetnek az ellenfelei a következő körben.

A LEGJOBB 32 MEZŐNYE
KIEMELTEK: Valencia (spanyol), Ludogorec (bolgár), Salzburg (osztrák), Rubin Kazany (orosz), Fiorentina (olasz), Eintracht Frankfurt (német), Genk (belga), Sevilla (spanyol), Lyon (francia), Trabzonspor (török), Tottenham (angol), AZ (holland), Napoli (olasz), Benfica (portugál), Sahtar Doneck (ukrán), Basel (svájci)

NEM KIEMELTEK: Swansea (angol), Csornomorec Odessza (ukrán), Esbjerg (dán), Maribor (szlovén), Dnipro (ukrán), Maccabi Tel-Aviv (izraeli), Dinamo Kijev (ukrán), Liberec (cseh), Betis (spanyol), Lazio (olasz), Anzsi Mahacskala (orosz), PAOK (görög), Ajax (holland), Juventus (olasz), Porto (portugál), Plzen (cseh)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik