El, F-csoport: a PSV győzni tudott a Napoli otthonában

Vágólapra másolva!
2012.12.06. 21:00
Az Európa-liga F-csoportjában kevés igazi tétet tartogatott a záró forduló. A csoportelsőséget már korábban kivívó Dnipro odahaza könnyedén legyőzte a svéd Solnát, a harmadik helyért harcoló holland PSV pedig némi meglepetésre megverte a Napolit, mégpedig idegenben.

A TÖBBI MAI EL-MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT!A TÖBBI MAI EL-MÉRKŐZÉSRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT!

DNIPRO (ukrán)–AIK SOLNA (svéd)

Mi tagadás, kevés érdekességet tartogatott az F-csoport utolsó köre, és ez főként a versengés ukrán meglepetéscsapatának, a Dniprónak volt köszönhető, amely már öt forduló után, négy győzelmet aratva csoportelsőként jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. Az AIK a harmadik helyért, illetve az ezért, és a pontszerzésért járó UEFA-prémiumért hajtott, ám a dnipropetrovszkiak nem hagyták összedőlni azt, amit felépítettek az ősszel. A horvát válogatott Nikola Kalinic büntetőből már a 21. percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, majd a könnyűsúlyú Roman Zozulja két góllal jelezte: ma sem terem babér a svédeknek.

NAPOLI (olasz)–PSV EINDHOVEN (holland)

Azt sokan gondolták kora ősszel, hogy a sorozat egyik esélyesének, a Napolinak már nem lesz élet-halál kérdése a 6. fordulóban a PSV elleni találkozó, de azt kevesen, hogy a hollandok az utolsó hely elkerüléséért hajtanak majd (azt pedig csak a jobbfajta jósok, hogy zárt kapus mérkőzésen). Az olaszok igyekeztek komolyan venni ezt a találkozót, a kezdőben kapott helyett Edinson Cavani is, aki ugyebár a gólkirályi címet célozta meg, és öt kör alatt hat találatig jutott. Az uruguayi gólmasina már a 18. percben gondoskodott arról (a vendégvédelem értő közreműködésével), hogy a továbbiakban is pluszban maradjon mérlege, a PSV-s Tim Matavz viszont két góljával hamar fordított (a hazai kapus, Antonio Rosati sem állt a helyzet magaslatán olykor-olykor), majd megszerezte harmadik találatát is a szlovén futballista. Az olaszok több helyzetet is kialakítottak a második félidőben, de gólig nem jutottak.

EURÓPA-LIGA
CSOPORTKÖR, 6. (UTOLSÓ) FORDULÓ
F-CSOPORT
Dnipro Dnipropetrovszk (ukrán)–AIK (svéd) 4–0 (2–0)
Gólszerző: Kalinic (20. – 11-esből), Zozulja (39., 52.), Kravcsenko (86.)
Napoli (olasz)–PSV (holland) 1–3 (1–2)
Gólszerző: Cavani (18.), ill. Matavz (30., 41., 60.)
AZ F-CSOPORT VÉGEREDMÉNYE
1. Dnipro 6 5 0 1 16–8 +8 15
2. Napoli 6 3 0 3 12–12 0 9
3. PSV 6 2 1 3 8–7 +1 7
4. AIK 6 1 1 4 5–14 –9 4
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik