Prukner: Egyéni hibák pecsételték meg a sorsunkat

Vágólapra másolva!
2011.07.22. 00:59
null
Abdiék a hajrában bukták el az Aalesund elleni párharcot (Fotó: ftc.hu)
A Ferencváros hiába szerzett egygólos előnyt hazai pályán az Aalesund ellen, és szerzett vezetést Norvégiában, a rivális a visszavágó hajrájában fordított, majd a hosszabbításban kiharcolta a továbbjutást. Prukner László szerint egyéni figyelmetlenségek okozták együttese vesztét, míg az Aalesundot irányító Kjetil Rekdal úgy véli, jobb a csapata a zöld-fehéreknél.

Prukner László szerint nem a Fradi taktikája csődölt be az Aalesund ellen, hanem néhány egyéni figyelmetlenség okozta a zöld-fehérek vesztét Norvégiában.

„Nem szabadott volna kiesni néhány egyéni figyelmetlenség miatt, amelyeket a meccs és a hosszabbítás hajrájában követtünk el. Az ellenfél semmi mást nem csinált, miután hátrányba került, mint a saját térfeléről rúgta fel a labdákat, és próbálta kihasználni a magassági fölényét. Nem mondom, hogy segített minket a játékvezető, mert több szabálytalanságot fújt ellenünk, mint amennyit elkövettünk, de összességében azt gondolom, hogy egyéni figyelmetlenségek pecsételték meg a sorsunkat, és így egy álommal kevesebb maradt nekünk" – mondta Prukner László.

A szurkolók Norvégiába is elkísérték a zöld-fehéreket
(Fotó: smp.no)
A szurkolók Norvégiába is elkísérték a zöld-fehéreket (Fotó: smp.no)

„Az otthoni meccsen még egy gólt kellett volna rúgnunk, mert akkor egészen kiválóan játszott a csapat. Most is úgy gondolom, hogy taktikailag az első félidőben megvalósult mindaz, amit szerettünk volna. A második félidő közepéig – amíg nem kaptuk meg azt a szerencsétlen tizenegyest, amelyben semmi szándékosság nem volt – az ellenfelünk nem tudott mit kezdeni ellenünk" – tette hozzá a szakember.

Kjetil Rekdal, az Aalesund vezetőedzője szerint csapata megérdemelte, hogy továbbjutott. A norvég gárda szakvezetője elmondta: együttese erősebb a Ferencvárosnál, amely ennek ellenére nagyon jó ellenfél volt.

„Egy kicsit szerencsések voltunk, hogy visszajöttünk a mérkőzésbe, az első gólunk kulcsfontosságú volt. A mérkőzés elején remekül futballoztunk, de a harmincadik és a negyvenedik perc között rengeteg egyéni hibát követtünk el. Az eredménnyel elégedett vagyok, a mutatott játékkal azonban nem" – kezdte mérkőzés utáni nyilatkozatát Kjetil Rekdal.

„A lényeg, hogy megérdemeltük a továbbjutást. Úgy vélem, hogy összességében a miénk a jobb csapat, bár nagyon nehéz volt a meccs. A második félidőben összekaptuk magunkat, nyertünk, mert jobban bírtuk erővel, és szerkezetileg is jobbak voltunk, mint ellenfelünk. Sander Post révén különleges képességű játékosunk is van, amint pályára lépett, látszott, hogy félnek tőle a Ferencváros futballistái."

„Szükségünk volt az ellenfelünk részéről egy összeügyetlenkedett büntetőre, ami után már nagyon jól futballoztunk, a játékosaim minden dicséretet megérdemelnek azért, mert sohasem adták fel. Az a tény, hogy nagyon jó ellenfél ellen jutottunk tovább az Európa-ligában, növeli a csapat ambícióit és az önbecsülésünket" – jelentette ki a szakember.

EGY ÁLOMMAL KEVESEBB – PRUKNER

AALESUND–FERENCVÁROS 3–1 – h. u.
EMLÉKEZTETŐ
EURÓPA-LIGA, 2. SELEJTEZŐKÖR, VISSZAVÁGÓ
AALESUND FK (norvég)–FERENCVÁROS 3–1
Aalesund, Color Line-stadion. Vezette: Marciniak (lengyel)
Aalesund: Grytebust – Olsen, Tollas, Arnefjord, Jääger – Morrison, Ulvestad (Post, 63.) – Okoronkwo (Fuhre, 80.), Barrantes, Parr – Sellin (Myklebuss, 20.)
FTC: Ranilovic – Fülöp N., Grúz, Otten, Júnior – Morales, Maróti, Józsi (Balog Z., 90.), Andrezinho – Abdi (Rodenbücher, 71.), Oláh L. (Felipe Félix, 84.)
Gólszerző: Barrantes (72. – 11-esből), Fuhre (87.), Post (119.), ill. Oláh L. (42.)
Továbbjutott: az Aalesund, 4–3-as összesítéssel
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik