„A Steaua megmutatta az igazi arcát”, de McStay szerint van remény

Vágólapra másolva!
2009.07.17. 11:34
„Ez az igazi Steaua” – címmel jelent meg a román Pro Sport című lap pénteki száma, miután a bukaresti gárda tegnap hazai pályán 2–0-ra legyőzte az Újpestet. A román újság kiemeli, hogy Cristiano Bergodi csapata a rossz kezdés után a második félidőben teljesen ellenfele fölé kerekedett, míg az olasz tréner annak örül, hogy a siker után nem kell attól tartania, Gigi Becali elnök beavatkozna a munkájába. Az Újpest skót vezetőedzője arról beszélt a meccs után, hogy elérték a céljukat: életben tartották a továbbjutási esélyeiket.
Ivan Dudics (fehérben) harcol a labdáért
Fotó: Manases Sándor
Ivan Dudics (fehérben) harcol a labdáért
Ivan Dudics (fehérben) harcol a labdáért
Fotó: Manases Sándor
Ivan Dudics (fehérben) harcol a labdáért

BLOGZÓNA – SZÖLLŐSI GYÖRGY

„Természetesen nem az a baj most sem, hogy 2–0-ra kikapott az Újpest, hanem az, ahogyan tette: megalázó helyzetek, primitívség, bénaság, szerencsétlenség, vállalhatatlan szurkolók...” A blogbejegyzést itt olvashatják!
„Ez az igazi Steaua” – írja pénteki számában a román Pro Sport című lap, amely kifejti, hogy a bukaresti gárda elsősorban a Romeo Surdu, Bogdan Stancu csatárkettősnek és a második félidőben mutatott támadófocinak köszönhetően kerekedett teljesen az Újpest fölé, s kiszolgálta közönségét.

„Ez a győzelem csak egy lépés volt az előttünk álló úton, és a továbbjutás még egyáltalán nem dőlt el” – nyilatkozta a meccs után a románok olasz vezetőedzője, Cristiano Bergodi.

„A 2–0-s eredmény azért fontos, mert így nyugodtan dolgozhatok tovább, anélkül, hogy Becali elnök beleavatkozna a munkámba” – mondta a szakember, akit a mérkőzés előtt több okból is kritizált az elnök az összeállítás miatt.

„Kiváló hangulatú találkozót játszottunk. Szurkolóink megértették a korábbi üzenetemet, és maximálisan mellettünk álltak. Attól viszont tartok, hogy mi vár majd ránk Budapesten” – tette hozzá Bergodi.

A Steaua mindenható ura, Becali az első félidőben kiállított görög Pantelisz Kapetanosz hibáját emelte ki az összecsapást követően.

ÖSSZEFOGLALÓ A MÉRKŐZÉSRŐL

„Az a hiba, amelyet Kapetanosz elkövetett, hozzá nem értésről és tehetetlenségről árulkodik; értékes játékos ilyet nem csinál. De legalább megtaláltuk a nyerő csatárkettősünket, a Surdu, Stancu párost.

Az Újpest skót szakvezetője, Willie McStay azt emelte ki a vereség után, hogy együttese elérte az alapvető célját, életben tartotta a továbbjutási esélyeit.

„Úgy vélem, az elmúlt három hétben sokat fejlődött a csapat, hetven percig most is jól tartottuk magunkat. Megvolt a lehetőségünk a jó eredmény elérésére, azonban két egyéni hiba megváltoztatta a mérkőzés menetét. A Steaua erős alakulat, így ma az volt az elsődleges feladatunk, hogy a visszavágóra életben maradjunk. Azt gondolom, hogy ez sikerült. A játékosok jól dolgoztak, az én feladatom pedig az, hogy már a következő meccsre fizikailag és mentálisan is erősebbek legyünk” – fogalmazott McStay a találkozó utáni sajtótájékoztatón.

EMLÉKEZTETŐ

EURÓPA-LIGA SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ
STEAUA BUCURESTI (román)–ÚJPEST 2–0 (0–0)

Nézőszám: 15 000
Játékvezető: Michael Kukulakisz (görög)
Asszisztensek: Dimitrisz Bozacidisz, Dimitrisz Szaraidarisz (mindkettő görög)

A KEZDŐCSAPATOK
STEAUA ÚJPEST
12 Tatarusanu 1 Balajcza
25 Onicas 18 Vermes
3 Goian 21 Korcsmár
24 S. Ghionea 19 Vaskó
18 P. Marin 24 Pollák
7 Székely 14 Lambulics
31 Ninu 2 Dudics
14 Toja 5 Sándor Gy.
21 Ochirosii 22 Kabát
9 Kapetanosz 6 Stokes
11 Surdu 8 Rajczi
Vezetőedző: Cristiano Bergodi Vezetőedző: William McStay

Gólszerző: Surdu (47.), Stancu (72.)
Csere: Oschirosii helyett Stancu (a szünetben), Toja helyett Ionescu (83.), Surdu helyett Grzelak (88.), ill. Rajczi helyett Tisza (80.)
Sárga lap: Ochirosii (35.), Goian (59.), Toja (62.), Marin (69.), ill. Kabát (23.), Korcsmár (34.), Vaskó (43.), Pollák (44.)
Kiállítva: Kapetanosz (42.), ill. Korcsmár (54.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik