Vezéráldozattal jutott be az utolsó UEFA-kupa-döntőbe a Werder

Vágólapra másolva!
2009.05.07. 22:41
A német Werder Bremen lesz az ukrán Sahtar Doneck ellenfele az UEFA-kupa fináléjában, miután 3–2-es győzelmet aratott a szintén német Hamburg otthonában – így összesítésben 3–3-mal, idegenben lőtt több góllal jutott tovább. A Werder ugyanakkor keményen megfizette a továbbjutás árát, a döntőben ugyanis nem számíthat karmesterére, a találkozón sárga lapot kapó Diegóra.
Diego (10)  nem léphet pályára a döntőben
Fotó: Reuters
Diego (10) nem léphet pályára a döntőben
Diego (10)  nem léphet pályára a döntőben
Fotó: Reuters
Diego (10) nem léphet pályára a döntőben

Szavazás

Ön szerint melyik csapat lesz az UEFA-kupa utolsó győztese?

Írja be az itt látható számot!
Csütörtök este harmadik állomásához érkezett a Werder Bremen és a Hamburg négymérkőzéses, egymás elleni sorozata. Az első két meccs után döntetlen volt a mérleg: a Német Kupa elődöntőjében a Werder tizenegyesrúgásokkal búcsúztatta a Hamburgot, az UEFA-kupa-elődöntő első meccsét pedig a HSV nyerte meg riválisa otthonában.

A sorozatot egy hétvégi bajnoki zárja, de ma este valószínűleg senkit sem érdekelt a vasárnapi meccs, hiszen a Nordbank Arenában az UEFA-kupa döntőjébe jutás volt a tét. A találkozót a hazaiak várhatták kedvezőbb helyzetből (köszönhetően az odavágón aratott győzelmüknek), akik bő tíz perc elteltével még közelebb kerültek a továbbjutáshoz, ugyanis Olic az első komoly hamburgi helyzetet gólra váltva megszerezte a vezetést.

A találat érthető módon megnyugtatta a hazaiakat, akik talán túlságosan is visszavettek és engedték, hogy az összesítésben kétgólos hátrányban lévő Bremen magára találjon. Az első fél óra végén a vendégek karmestere, Diego egyenlített, ezzel pedig egy csapásra teljesen nyílttá vált a továbbjutás kérdése.

Az már a brazil személyes tragédiája, hogy nem sokkal később sárga lapot kapott a honfitársával, Alex Silvával bemutatott kakaskodás miatt – ez pedig azt jelentette, hogy ő egészen biztosan nem léphet pályára az isztambuli döntőben, bármi is legyen a párharc kimenetele.

A szünet után is a Werder játszott aktívabban, nagy helyzet mégis a hazaiak előtt adódott, de a tátongó kapuval szemben álló Pitroipa kevéssel bár, de lemaradt Jansen nagyszerűen középre lőtt labdájáról.

A kimaradt ziccer megbosszulta magát, ugyanis a 66. percben Pizarro távolról, 25 méterről kapura lőtt, a labda kellemetlenül megpattant Rost előtt, így a hazaiak kapusa nem tudta hárítani a rövid sarokba tartó labdát. Ezzel a találattal pedig már a vendégek álltak továbbjutásra…

A HSV-nak újítania kellett, de ez nem sikerült, sőt, egy pályára dobott műanyag pohárnak, valamint Baumannak köszönhetően megszületett az újabb brémai gól – innen pedig már nem volt visszaút a hazaiaknak. Igaz, a hajrában Olic megszerezte második találatát is az este folyamán, izgalmassá téve az utolsó perceket, de az eredmény már nem változott, maradt a 3–2-es vendéggyőzelem.

Így május 20-án, Isztambulban a Sahtar Doneck és a Werder Bremen játssza majd az UEFA-kupa utolsó döntőjét, mivel a sorozat a következő szezontól Európa Liga néven kerül majd megrendezésre.

UEFA-KUPA


Helyszín: Nordbank Arena, Hamburg
Nézőszám: 50 500
Játékvezető: Frank De Bleeckere (belga)
Asszisztensek: Peter Hermans, Danny Huens (belgák)

A KEZDŐCSAPATOK
HAMBURG WERDER BREMEN
Rost Wiese
Alex Silva Fritz
Demel Mertesacker
Gravgaard Naldo
Mathijsen Boenisch
Jansen Baumann
Jarolim Frings
Pitroipa Özil
Trochowski Diego
Petric Pizarro
Olic Rosenberg
Vezetőedző: Vezetőedző:
Martin Jol Thomas Schaaf

Gólszerző: Olic (13., 87.), ill. Diego (29.), Pizarro (66.), Baumann (83.)
Csere: Demel h. Boateng (63.), Alex Silva h. Benjamin (72.), Jansen h. Aogo (77.), ill. Mertesacker h. Prödl (54.), Rosenberg h. Hugo Almeida (62.), Pizarro h. Niemeyer (90.)
Sárga lap: Alex Silva (41.), Jarolim (51.), Boateng (90+2.), ill. Diego (41.), Naldo (49.), Almeida (90+2.)

  • Továbbjutott a Werder, 3–3-as összesítéssel, idegenben lőtt több góllal
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik