Szokhatjuk: kupaősz helyett megint csak a kupanyár maradt nekünk

Vágólapra másolva!
2008.08.29. 09:15
Négy mérkőzés, négy vereség, öt rúgott és tizenhárom kapott gól: ez volt az UEFA-kupa második selejtezőkörének fényesre éppenséggel nem sikerült mérlege a magyar csapatok nézőpontjából. A monte-carlói sorsolással megint nem kell törődni, és 2007-hez hasonlóan a hazai csapatok már az őszt sem érték meg a nemzetközi kupaporondon.
Nem volt esély: a Stuttgart könnyedén lépett át Bajzátékon
Fotó: MTI
Nem volt esély: a Stuttgart könnyedén lépett át Bajzátékon
Nem volt esély: a Stuttgart könnyedén lépett át Bajzátékon
Fotó: MTI
Nem volt esély: a Stuttgart könnyedén lépett át Bajzátékon

Fejben és játékban is sokkal gyorsabbak voltak: ennyi a tanulsága a Győr–Stuttgart visszavágónak. A németek koncentrációját saját bevallása szerint is javította az első mérkőzés „gyenge” eredménye, így aztán Armin Veh csapata egy pillanatnyi esélyt sem hagyott a bátortalanul és sok hibával játszó ETO-nak.

„Jól kezdtünk, nyomást gyakoroltunk a Győrre, és viszonylag gyorsan meg is szereztük a vezetést. A második félidőben több helyünk volt a kontrára, és ezt ki is tudtuk használni; a szépítő gól már az égvilágon semmit nem számított. Örülök, hogy Martin Lanig bebizonyította: helye van a csapatban, ráadásul még Boulahrouznak is tudtam egy félidőt adni, hogy visszaszerezze a meccsrutint. A csapatom végig koncentrált és fegyelmezetten játszott, így elértük a célunkat” – nyilatkozta Armin Veh, a VfB mestere.

„Az első gól alaposan befolyásolta a mérkőzést, mert kishitűbbé tett bennünket. A Stuttgart játékosai sok hibára kényszerítették a futballistáimat, ezért nem tudtuk megvalósítani azt, amit előre elterveztünk. Sajnálom, hogy így alakult” – értékelt Egervári Sándor.

BAJZÁT GÓLJA LEHMANN HIBÁJA UTÁN



A vendégjátékosok a stadionnal és a körülményekkel is elégedettek voltak, és mindannyian teljesen természetesnek vették a továbbjutást.

„Természetesen nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel. Minden tiszteletem az ellenfélé, de tisztán látszott, hogy mennyivel jobbak vagyunk, így tovább kellett jutnunk. Jó, hogy négy gólt lőttünk, mert ez önbizalmat ad a Hannover elleni meccsre. Persze az egy egészen más kategória lesz” – mondta a duplázó Mario Gomez.

A svájci Young Boys szintén kettős győzelemmel jutott tovább a Debrecen ellen, ráadásul a berniek hét gólt lőttek a két meccsen. Nem csoda, hogy a svájciak igen elégedettek.

„Álomgólok, hatékonyság és Wölfli” – szól a Berner Zeitung főcíme, dicsérve ezzel a nagyon jó teljesítményt nyújtó Young Boys-kapust. A Loki rengeteg helyzetet hagyott ki, és ezzel magát büntette: a lehetőségeikkel sokkal jobban sáfárkodó vendégek az Oláh Gábor utcában is győzni tudtak.

ÍGY KAPOTT KI A LOKI DEBRECENBEN



„Nem védekezni jöttünk. Így is játszottunk, és a szünetben elégedetten vonulhattunk az öltözőbe, a második félidőben pedig nagyobb elánnal küzdöttünk egy olyan ellenféllel szemben, amely hozzánk hasonlóan felvállalta a nyílt futballt. Megérdemelten jutottunk tovább. Szép gólokat lőttünk, és igazából nem kellett idegeskednünk” – sommázta a meccset a vendégtréner Vladimir Petkovic.

„Lényegesen több helyzetet dolgoztunk ki, mint az ellenfél, nem érdemeltünk vereséget. A bekapott gól után, az első félidő végén nyomást gyakoroltunk a svájciakra, és a folytatásban sem adtuk alább: kapufát lőttünk, ziccerünk volt – ha akkor sikerült volna megfordítanunk az állást, talán a bravúr is összejött volna. Talán…” – mondta Herczeg András.

A valóság ezzel szemben az, hogy a kupaőszből megint kupanyár lett a magyar csapatoknak. 2009–10-ben újra lehet próbálkozni. Addig Európa focizik.

A MAGYAR CSAPATOK NEMZETKÖZI KUPASZEREPÉLÉSE, 2008–09

BAJNOKOK LIGÁJA, 2. SELEJTEZŐKÖR
MTK Budapest–Fenerbahce (török) 0–2, 0–5
UEFA-KUPA, 1. SELEJTEZŐKÖR
DVSC–Sahtyor Karagandi (kazah) 1–1, 1–0
Győri ETO FC–FK Zesztafoni (grúz) 1–1, 2–1
UEFA-KUPA, 2. SELEJTEZŐKÖR
DVSC–Young Boys (svájci) 1–4, 2–3
Győri ETO FC–VfB Stuttgart (német) 1–2, 1–4
INERTOTÓ-KUPA
Bp. Honvéd–Zsetiszu (kazah) 2–1, 4–2
Bp. Honvéd–Teplice (cseh) 3–1, 0–2
Bp. Honvéd–Sturm Graz (osztrák) 0–0, 1–2


Augusztus 29-én nincs magyar klubcsapat a nemzetközi porondon
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik