Elmaradt a csoda Debrecenben is, ismét nem érte meg az őszt a DVSC

Vágólapra másolva!
2008.08.28. 21:54
A DVSC-Teva a „berni blama” után a „debreceni csodára” készült. Az UEFA-kupa selejtező 2. fordulójának első mérkőzésen a Loki 4–1-es vereséget szenvedett a svájci Young Boys-tól. A debreceniek számára a visszavágó sem sikerült fényesen, hazai pályán szenvedtek 3–2-es vereséget, így 3–7-es összesítéssel búcsúztak a kupaporondtól.
A Young Boys játékosai végig távol tartották a továbbjutástól a debrecenieket
Fotó: Czagány Balázs
A Young Boys játékosai végig távol tartották a továbbjutástól a debrecenieket
A Young Boys játékosai végig távol tartották a továbbjutástól a debrecenieket
Fotó: Czagány Balázs
A Young Boys játékosai végig távol tartották a továbbjutástól a debrecenieket


NAGY PÉNZ, NAGY FOCI – SZÖLLŐSI GYÖRGY BLOGJA

"Korábban azon szörnyülködtünk, hogy a magyar csapatok oly ritkán érik meg a tavaszt a nemzetközi focikupákban. Most oda jutottunk, hogy augusztus 28-án az utolsó klubjaink is elbúcsúztak, vagyis, még az őszt sem sikerült megérni egyiknek sem… "
A blog teljes szövegét idekattintva olvashatja el.
Hasonlóan nehéz helyzetbe már került korábban a Debrecen, 2001-ben a francia Bordeauxtól szenvedett 5–1-es vereséget a Loki. Akkor a visszavágón kis híján sikerült a csoda… Már 3–0-ra is vezettek a magyarok, azonban a franciák szépíteni tudtak, így ők folytathatták a kupában.

Párhuzamot mégse vonhattunk. Akkor fanatikus, a csapatban bízó közönség, 8000 néző bíztatta a DVSC-t. Most, mintha közel sem lettek volna annyira biztosak a kedvenceikben a szurkolók, mindössze 4000-en látogattak ki az Oláh Gábor utcai stadionba.

Az első negyedórában, sokat volt a mezőnyben a labda, ami inkább a svájciaknak kedvezett. Biztonsági játékra törekedett a Young Boys, amivel a Loki nem tudott mit kezdeni. Próbált a Debrecen támadni, de a svájci együttes akarata érvényesült.

Nem jött be Herceg András klubmenedzser előzetes elképzelése. Eltelt ugyanis az első fél óra, amiben nem szerzett gólt a Loki. A debreceni szakvezető úgy számolt, hogy minden fél órában szerez egy találatot csapata, így meglesz a továbbjutás.

Ettől még maradt volna esély… Csakhogy nemcsak a felzárkózó találat nem született meg az első félórában, hanem a 33. percben még nagyobb hátrányba került a Loki. Marco Schneuwly 17 méterről óriási gólt lőtt a védésre esélytelen Vukasin Polekszics kapujának bal felső sarkába.

A Debrecen háromgólos hátránya ellenére óvatosan kezdett, Dombiék azonban a kapott gól után elkezdtek erőteljesen támadni, ami végül is eredményt hozott. Két nagy debreceni helyzet után Oláh Lóránt volt eredményes, így a félidőben döntetlennel mehettek le a pályára a felek.

Láthatóan nem tudta úgy kezdeni a második félidőt a magyar csapat, ahogy befejezte az elsőt. A folytatás első perceiben Saïf Ghezal ívelt fejesét követően mentett Dombi. Ezt követően Leandro kétszer is megszerezhette volna a vezetést, ám egyszer a felső lécen csattant a lövése, míg öt perccel később tiszta helyzetben Marco Wölfli kezébe emelt.

Míg a Loki hibázott, a Young Boys csatárai ugyanezt a szívességet nem tették meg. Az első mérkőzésen két-két gólt szerző Marco Schneuwly és Albert Regazzoni játszott össze, aminek végén az olasz csatár szerzete meg a vezetést. Hogy ne csak ez a két csatár legyen eredményes, arról a kameruni Yapi gondoskodott a 67. percben.

A Debrecen még egy Dudu-Oláh összjátékot követően szépített, de az összesített eredmény ismeretében (3–7 magyar szempontból), már nem sok reményt táplálhattunk az utolsó 20 percre.

A csoda tehát elmaradt. Ismerve a győriek mérkőzésének eredményét, ismét szomorkodhatunk, hogy a magyar csapatokat már nemhogy ősszel, de tavasszal sem láthatjuk a nemzetközi kupákban.

UEFA-KUPA-SELEJTEZŐ


Nézőszám: 4000
Játékvezető: Levan Paniasvili (grúz)
Asszisztensek: Mamuka Elikasvili, Zaza Mentesasvili (grúzok)
A KEZDŐCSAPATOK
DEBRECEN YOUNG BOYS
1 Polekszics 1 Wölfli
22 Bernáth 12 Portillo
17 Mészáros N. 2 Ghezal
13 Bíró P. 4 Schneider
6 Takács Z. 22 Hochstrasser
30 Kiss Z. 10 Yapi Yapo
7 Dombi 16 Raimondi
4 Leandro 7 Doumbia
9 Varga Z. 24 Lüscher
14 Oláh 26 Schneuwly
10 Kerekes 23 Regazzoni
Klubmenedzser: Vezetőedző
Herczeg András Vladimir Petkovic

Gólszerző: Schneuwly (33.), Oláh (42.), Regazzoni (56.), Yapi (67.), Dudu (73.)
Csere: Varga h. Dudu (60.), Schneuwly h. Varela (64.), Kerekes h. Czvitkovics (65.), Hochstrasser h. Kulaschornizoglu (66.) Raimondi h. Regazzoni (70.)
Sárga lap: Kulaschornizoglu (86.) Yapi (87.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik