Kettős győzelemmel a legjobb nyolc között a Tottenham és a Werder

Vágólapra másolva!
2007.03.14. 23:47
Kettős győzelemmel jutott a legjobb nyolc közé a Werder Bremen labdarúgócsapata az UEFA-kupában, miután a visszavágón hazai pályán 2-0-ra nyert a Celta Vigo ellen. A Tottenham saját magát ismételte meg, hiszen az első mérkőzés után a visszavágón is 3-2-re győzte le a Bragát. Otthon biztosította be a továbbjutást az Osasuna is.
Ezúttal Dimitar Berbatov duplázott a portugál csapat ellen
Reuters
Ezúttal Dimitar Berbatov duplázott a portugál csapat ellen
Ezúttal Dimitar Berbatov duplázott a portugál csapat ellen
Reuters
Ezúttal Dimitar Berbatov duplázott a portugál csapat ellen

Szinte lemásolta az első mérkőzést a Tottenham csapata, ugyanis akkor 3-2-re nyert a Barga otthonában, és ezt az eredményt ezúttal is hozta. Akkor Robbie Keane duplázott, ezúttal Dimitar Berbatov lőtt kettőt a portugáloknak, és Malbranque mindkét meccsen betalált.

Ezúttal egyébként a portugálok szerezték meg a vezetést, de Berbatov egymaga fordította meg az eredményt. A vendégek nem adták fel és Andrade révén egyenlítettek is, és ekkor már csak egy gólra álltak a hosszabbítástól.

A hajrához közeledve azonban a mérkőzést eldöntő gólt Malbranque szerezte: így a Tottenhan 6-4-es összesítéssel került a legjobb nyolc közé.

Hugo Almeida mindkét meccsen betalált a Celta Vigo kapujába
Reuters
Hugo Almeida mindkét meccsen betalált a Celta Vigo kapujába

UEFA-KUPA, NYOLCADDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ

Werder Bremen – Celta Vigo 2-0 (Almeida 48., Fritz 61.)
Tj.: Werder 3-0-lal
Tottenham – Braga 3-2 (Berbatov 28., 42., Malbranque 76. ill. Huddlestone 24. –öngól, Andrade 61.)
Tj: Tottenham 6-4-gyel
Osasuna – Rangers 1-0 (Webo 71.)
Tj.: az Osasuna 2-1-gyel
A Werder a múlt héten 1-0-ra győzött Spanyolországban, így sokkal könnyebb helyzetben volt, mint a Celta Vigo. Igaz a szünetben még gólnélküli döntetlenre állt az összecsapás, azonban rögtön a második félidő elején az első találkozó gólszerzője volt eredményes, így szinte lehetetlen helyzetbe hozta a vendégeket.

Sőt tizenhárom perccel később Fritz is betalált a spanyolok hálójába, amivel gyakorlatilag el is döntötte a továbbjutás kérdését.

Az Osasuna csapata a Rangerst fogadta, és miután Skóciában 1-1-re végeztek a csapatok, így a spanyoloknak volt nagyobb esélyük a legjobb négy közé kerülésre, hiszen nekik nem kellett nyerniük hazai pályán, számukra elég lett volna egy gólnélküli döntetlen.

Jól is tartották ezt az eredményt a hazaiak, sőt, hogy biztosra menjenek Webo révén a vezetést is megszerezték a hetvenegyedik percben, így győzelemmel léphettek a legjobb nyolc közé.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik