Odüsszeusz még bolyong – Bodnár Zalán jegyzete

BODNÁR ZALÁNBODNÁR ZALÁN
Vágólapra másolva!
2024.02.16. 00:35


AHOGYAN SEJTHETŐ VOLT, semmi sem dőlt el Pireuszban az első mérkőzésen. A labdarúgó Európa-konferencialigában a tizenhat közé jutásért zajló párharcban az Európa-ligából alászálló Olympiakosz és az Ekl-csoportjában a Fiorentina mögött a második helyen végző Ferencváros egymás elleni első mérkőzésén egy gól született, 1–0-ra nyertek a hazaiak, de a jövő hét csütörtöki visszavágón a ferencvárosi Groupama Arénában derül majd csak ki, melyik csapat folytathatja a nyolcaddöntőben.

Könnyen lehet, ennek eldöntésére újabb kilencven perc is kevés lesz, mivel hasonló erejűnek tetszett a két csapat az első mérkőzésen a minimális különbségű hazai győzelem ellenére, az egygólos Fradi-siker lehetősége benne van a visszavágóban.

Nem igazán lehetett tudni, mire számítsunk a görögöktől, hiszen éppen a legfrissebb edzőváltásuk után vannak, az eddig látottak alapján nem jobb és nem rosszabb csapat az övék a Ferencvárosnál. Ahogyan most mellettük volt az ő „pokluk”, a szenvedélyes szurkolókkal teli Karaiszkakisz Stadion, a visszavágón a zsúfolásig teli Groupama Aréna a Ferencvárost segíti majd, s reméljük, hogy azt a nüanszot jelenti, amely a Fradi oldalára billenti a kiegyensúlyozott párharcot.

 

Nyilván minden máshogy festene, ha a második percben megadták volna Varga Barnabás egyébként gyönyörűen kivitelezett fejes gólját, talán húsz centiméteren múlt, hogy lesállás előzte meg a találatot. Vagy ha a hajrában az addig jól működő Fradi-védelem nem inog meg egy pillanatra, és Henry Wingo jól kontrollálja a saját zónáját.

Ezeket a hibákat idehaza kell majd feledtetni. A javításhoz most már van támpont, a zöld-fehérek szakmai stábja elemezheti a friss tapasztalatok alapján, milyen is a José Luis Mendilibar-féle Olympiakosz. Igaz, a spanyol mesternek sem lesz idegen terep Budapest, itt nyert – bár másik stadionban, a Puskás Arénában – Európa-liga-döntőt tavaly májusban a Sevillával a Roma ellen.

De korai örülniük az athéniaknak. Odüsszeusz még nem ért révbe, útja során még várhatnak rá Szküllák és Kharübdiszek.
A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!
 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik