Képek: óriásit trollkodott az UEFA-val a Legia Warszawa

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2024.02.23. 13:45
Fotó: Getty Images
Óriásit trollkodott az Európai Labdarúgó-szövetséggel (UEFA) a lengyel Legia Warszawa. A varsói klubot ebben az idényben már több büntetéssel is sújtotta a kontinentális szervezet, de a csapat törzsszurkolói a tiltás ellenére is megoldották, hogy ott legyenek a Molde elleni visszavágón.

A Legia Warszawát ebben az idényben többször is megbüntette az Európai Labdarúgó-szövetség az Aston Villa és az AZ Alkmaar elleni mérkőzéseken történtek miatt. A holland csapat elleni idegenbeli meccsen a varsói szurkolók megtámadtak egy holland rendőrt, aki elveszítette eszméletét is.

Az incidens miatt az UEFA pénzbüntetés mellett szektorbezárással sújtotta a klubot, de a csapat 14 évnél fiatalabbakkal így is „feltöltötte” a B-középnek fenntartott lelátót, de a szurkolók elhelyeztek egy molinót is, melyen ez állt: „Ezúttal te nyertél, UEFA.”

A csavar ott jön a történetbe, hogy a Legia ultrái a szankció miatt nem a kapu mögötti, hanem az egyik oldalsó lelátón foglaltak helyet, ott pedig egy nagyobb molinót feszítettek ki, s azt írták alá: „Meglepetés!” (A többit inkább nem idézzük…)

„Ezúttal nyertél, UEFA!” – írták a trollkodó Legia-szurkolók (Fotó: Getty Images)
„Meglepetés...!” (Fotó: Getty Images)

Hiába tettek meg mindent a szurkolók, a Legia a visszavágón 3–0-ra kikapott a Moldétól és 6–2-es összesítéssel esett ki az Eklből.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA
A NYOLCADDÖNTŐBE JUTÁSÉRT, VISSZAVÁGÓ
Legia Warszawa (lengyel)–Molde (norvég) 0–3 (Gulbrandsen 2., 67., Hestad 20.)
Továbbjutott: a Molde, 6–2-es összesítéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik