nemzetisport.hu 2019.09.13 19:32 Frissítve: 2019.09.13 20:07

World Urban Games: a miniszterelnöknél járt Jelena Iszinbajeva

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke pénteken délután a Karmelita kolostorban fogadta Jelena Iszinbajevát, akit Fürjes Balázs államtitkár, a Budapesten ezen a hétvégén zajló World Urban Games (WUG) szervező bizottságának az elnöke kísért el.

 

KÉPGALÉRIÁNK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A FOTÓRA! (Fotók: Szecsődi Balázs/Miniszterelnökség)

A kétszeres olimpiai bajnok korábbi rúdugró a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) Sportolói Bizottságának a tagja, így a WUG eseményein az olimpiai programba már bekerült vagy várhatóan a jövőben bekerülő sportágakat is tanulmányozza. Orbán Viktor gratulált Iszinbajevának a tíz évvel ezelőtt beállított, azóta is érvényben lévő, emblematikus világcsúcsához (nőként egyedül ugrott át öt méter fölötti magasságot), illetve a 2004-ben Budapesten fedett pályán elért világbajnoki aranyérméhez is (a 15 évvel ezelőtti volt Iszinbajeva első vb-címe, amelyet további hat követett szabadtéren és fedett pályán).

Ezen kívül a magyar kormányfő és a korábbi klasszis beszélgetésén szó esett a sport nevelésre és a jellem fejlesztésére gyakorolt hatásáról. Iszinbajeva elmondta, a sport utáni életét három tevékenység teszi teljessé: gyermekének nevelése, a NOB-nál, illetve a róla elnevezett – gyermekek sportolását segítő létesítmények és eszközök adományozásával foglalkozó – jótékonysági alapítványánál végzett munka. Orbán Viktor érdeklődéssel hallgatta Iszinbajeva beszámolóját, hiszen a magyar kormány is nagy erőfeszítéseket tesz, hogy minél több gyermek megszeresse a sportot.

A találkozó végén Iszinbajeva meghívta Orbán Viktort szűkebb hazájába, Volgográdba – tudta meg a Nemzeti Sport. 

2022.08.10 12:40:22

Egyéb egyéni CSILLAG PÉTER

„Én is Farkas vagyok, te is Farkas vagy, ne hozzunk egymásra szégyent!”

2022.08.08 13:52:26

Egyéb egyéni nemzetisport.hu

A sportág szerelmesei már biztosan tudják, mit csinálnak szeptember 2. és 4. között... (x)

pr
2022.08.08 14:48:49

Egyéb egyéni NÉMETH ANDREA, DÖMÖTÖR CSABA (FOTÓ)

Huszonhat ország 82 repülőgépe és 106 versenyzője vett részt a két héten át tartó versenyen.

2022.08.07 10:29:39

Egyéb egyéni BERTA MIHÁLY

Egy kis osztrák faluból indult, a testépítősport és az akciófilmek legfényesebb csillagává vált.