Vívó-vk: Szatmári a negyeddöntőig jutott Tbilisziben

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2022.01.16. 18:22
null
Szatmári András a legjobb nyolc között búcsúzott Tbilisziben (Fotó: Tumbász Hédi, archív)
A csapatban olimpiai bronzérmes Szatmári András legjobb magyarként a hatodik helyen végzett vasárnap a kardozók Tbilisziben zajló világkupa-versenyén – írja a Magyar Távirati Iroda.

 

Az egyéni főtáblás küzdelmekben négy férfi és három női sportoló képviselte a magyar színeket, s közülük az egyéniben világbajnok, vb-második Szatmári volt a legjobb.

A magyar szövetség honlapja szerint a férfiaknál a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áront leszámítva teljes volt a mezőny. Szatmári András, az MTK Budapest vívója előbb francia, majd tunéziai kardozót győzött le simán, a nyolcaddöntőben pedig a csapatban olimpiai bajnok, egyéniben 2017-ben éppen mögötte vb-ezüstérmes dél-koreai Ku Bon Gilt verte meg ugyancsak könnyedén, 15:9-re.

A negyeddöntőben egy másik dél-koreai, Kim Jung Hvan következett, akivel fordulatos csatát vívott, s 15:12-re alulmaradt.

A többiek közül Gémesi Csanád, a Tokióban a dobogós magyar csapat tagja a 32, míg Iliász Nikolász és Rabb Krisztián a 64 között búcsúzott.

A három női főtáblás közül az egyaránt tokiói olimpikon Pusztai Liza és Battai Sugár a nyolcaddöntőig jutott, Szűcs Lucaa 32-es táblán búcsúzott.

A verseny hétfőn a csapatversenyekkel zárul.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik